lördag 23 juni 2007

Midsommar

Vi hade tänkt fira midsommar med en liten paddlingstur ute i skärgården, med hela det traditionella upplägget; sill, nubbe, färsk potatis, små grodorna, tältning, grill på kvällen, en blick ut över den gyllene fjärden med en tjusig solnedgång som fond. Blev väl inte riktigt enligt planerna får man säga - regn, blåst och nix paddling alls! Fast midsommar är väl oftast 50/50 vad gäller vädret, även om man ganska så snabbt förtränger de dåliga åren och istället minns de soliga och fina.



Istället blev det en vandring några timmar ute på Adelsö. Bäst att passa på och komma ut lite och njuta av naturen och stillheten innan den hektiska vardagen i Beijing tar vid. Under vår vandring stötte vi på enorma mängder smultron! Man minns ju att man som barn trädde upp smultron på strån och åt dem, men jag har inga minnen av att man plockade litervis. Det gjorde vi nu, och kunde till efterrätt njuta av rätten smultron och grädde (istf det mera traditionella jordgubbar och grädde).... smaskens!

tisdag 19 juni 2007

En vecka till avfärd...

Snart är det dags att ge sig av! Två år i Beijing ska onekligen bli oerhört spännande. Kina känns som en mkt aktuellt land att bege sig till just nu - var annars i världen är utvecklingen lika snabb som just där? Därmed inte sagt att allt detta är av godo, men det ska bli mkt intressant att vara en del av detta händelseförlopp under en tid.

Många aktiviteter att klara av innan avfärden; div. läkarintyg, visumpapper, försäkringspapper att fylla i, hyra ut lägenheten hemma, ordna med eftersändning av post, sälja bilen (klart!) osv. osv. osv.

Ska bli skönt när det blir dags att gå ombord på planet, för då är det mesta avklarat!

Nu gäller det bara att lära sig uttala adressen på där vi kommer bo utan att säga något alltför klantigt till "the locals"...