söndag 30 januari 2011

Konsert i Storkyrkan


En celeber samling


Alla var mycket nöjda efteråt


Stan är allt bra vacker

Våra kulturella upplevelser fortsätter; idag var det dags för konsert i Storkyrkan där den nyskrivna Missa Brevis av Sven-David Sandström uppfördes. En utsåld konsert där det stora dragplåstret var den nyutnämnda hovsångerskan Malena Ernman. Stycket var oerhört vackert och vi hade lyckats få mycket bra platser nästan längst fram.

Efter konserten promenerade vi hem och beundrade det fantastiska ljuset över Riddarfjärden.

lördag 29 januari 2011

Tårtkalas


Pigg 82-åring


Tårtkalas med mobila inslag

Min far fyller år den 29 januari, och det brukar vara släktens årliga sammankomst. Nu har han lyckats uppnå den aktade ålderna 82 år och är pigg i både kropp och själ. Han går tex raskt uppför de 4 trapporna till vår lägenhet utan att vila, något som betydligt yngre personer inte alltid går iland med. Grattis på födelsedagen!

Och hos honom åker inte granen ut förrän han har fyllt år - en gammal familjetradition.

söndag 16 januari 2011

Från stort till smått


Rar förstärkare

Vi har lyckats sälja rätt många av våra prylar på Blocket, bla har Nisses stora och tunga gitarrförstärkare gått iväg. Fast nu har han ju ingen alls förstås, och det kan ju vara lite trist när han vill spela.

Det här verkar dock vara en lämplig lösning; ser ut exakt som hans förra men i mera lämplig storlek. Rätt söt faktiskt.

söndag 9 januari 2011

Massor med snö


Snön tar över

Under åren i Beijing har vi inte direkt haft några enorma mängder snö, men det verkar vi ta igen nu istället. Terrassen är helt täckt med snö, nästan upp till räcket. Pust, nu får det väl ändå räcka kan man tycka. Fast det ser ju rätt fint ut på granen.

fredag 7 januari 2011

Jazzklubb


Je Suis tutar i luren

Våra kulturella utflykter fortsätter och igår var vi på jazzklubben Glenn Miller cafe på Brunnsgatan. Vi såg ett band som heter Je Suis som faktiskt var riktigt bra. Låter kanske lite neggo, men för några år sedan var vi här och då härdade vi inte ut längre än till pausen; det var för mycket "tokjazz". Dessa grabbar var dock riktigt bra och vi stannade med glädje även under det andra setet.

Glenn Miller Cafe kan förresten rekommenderas starkt; är inte större än ett normalt vardagsrum och det blir en oehört härlig stämning här med musikerna så nära inpå publiken.

onsdag 5 januari 2011

Lite kultur


Tavelramen var närvarande under hela föreställningen

Vi var på Operan igår och såg föreställningen Andrea Cheniér. En oerhört stilig uppsättning, med fina sånginsatser. Lär bli flera besök på Operan framöver.

lördag 1 januari 2011

Och så blev det 2011


Herr och fru Norén på kalas


Nyårsfest på Berns


Björn och Anna


Stiliga herrar i Röda rummet


Kinainspirerad förrätt

Knappt hann man fatta att det var 2010 innan det raskt övergick till 2011. Vi firade in det nya året "in style" genom att besöka det gamla ärevördiga nöjesetablissemanget Berns, och närmare bestämt Röda Rummet. Man kände verkligen historiens vingslag och väntade nästan på att Strindberg och grabbarna skulle släntra in och slå sig ned vid bordet.

Under kvällen fortsatte det myckna snöandet men vi hade oerhörd tur när vi skulle hem och lyckade hitta en taxi som tog oss hem till Vasastan.