fredag 31 oktober 2008

Gott med vin från Alsace


Legendale Hotell, Beijing


M. Hubert Trimbach hälsar gästerna välkomna


Snart dags att inleda måltiden


"Filet de Thon en Groute de Graine de sesame, Salade de choux
chinois, Vinaigrette au Wasabi". Till detta dricks Gewurztraminer
Cuvée de Ribeaupierre AOC 2001.


"Duo d'espumas au Betteraves Rouges et Courgettes au Thym".
Drycken är Riesling Cuvée Frédéric Émile AOC 2001.


"Parfait de Pomme au Calvados, Sorbet de Pomme Verte,
Beignet de Pomme et de date". Dryck är Gewurztraminer
Vendanges Tradives AOC 2001.

Igår var vi på en mycket trevlig vinmiddag. Värd var Monsieur Hubert Trimbach, en snart 70-årig gentleman från vinhuset med samma namn. Middagen hölls på det alldeles sprillans nya hotellet Legendale Hotel , som är ett extremt lyxigt hotell rätt nära centrum. Under OS bodde diverse höjdare där, och hotellet var då omringat av militärer för säkerhets skull. Jag gissar att de som ritade stället hade Versaille i åtanke när de funderade ut designen, men jag tycker mest det hela ser ut som någon slags gräddbakelse med extra socker på.

Själva middagen och därtill hörande viner var dock alldeles utmärkt. Extra kul att det var just Trimbach; Nisse har ju varit i byn där vingården ligger (Ribbeauvillé i Alsace) med jobbet ett antal gånger och även besökt själva vingården.

Inga kommentarer: