lördag 10 april 2010

Möbelmarknaden Gaobeidian


Entrén till möbelgatan


Många möbler att välja bland , svårbegriplig banderoll dock


Hunden matchar krukorna rätt bra


En rätt lugn och fridfull gata


Det finns olika typer av möbler


Nisse kollar in den röde mannen


Verkstaden ut mot gatan


Stora krukor


En bord gjort ur ett helt stycke trä


En fisk kanske vore snyggt (eller INTE...)


Vårt inköpta hallbord

Vi fortsätter att tillbringa helgerna med att pricka av vår inköpslista inför hemresan. Idag var det dags att besöka möbelmarknaden Gaobeidian, för att finna någon slags lämplig kinesisk möbel att stoppa i containern. En amerikansk kompis, Gayle, var snäll nog att visa oss vägen dit och vi tillbringade några timmar med att strosa omkring längs de många affärerna på gatan.

Det påstås att det ska finnas antika möbler här, men man bör nog utgå från att allt är nygjort. Priserna är mer än rimliga, även om det i många fall lagts ner ett oerhört arbete på grejorna. Vissa affärer vi var inne i hade dock dyrare prylar, tillverkade av olika konstnärer och designers. Naturligtvis var det just vasen för 14,000 RMB som vi gillade mest, men som tur var lyckades vi behärska oss och köpte en för 70 RMB istället.

Initialt hade vi funderat på att skaffa ett lite större skåp i ek, men då vi ju inte riktigt vet var/hur vi kommer att bo ännu kan det ju vara lite vanskligt med placeringen av en större möbel. Istället tänkte vi om och köpte ett mindre bord att ha tex i en hall. Det blev även lite mera "kinesiskt" än vi hade tänkt, men det kan nog bli en kul kontrast mot resten av möblemanget hemma.

2 kommentarer:

Christine sa...

Ojoj, tur att inte jag och Isabelle följde med, kan jag ju säga ;)

Monika sa...

Då hade det nog blivit rätt dyrt:)