måndag 23 augusti 2010

Fotografiska museet


Museets huvudutställning


Kön var rätt lång för att komma in

Vi och en rätt stor del av stans innevånare besökte Fotografiska museet i helgen. Anledningen var såklart den utställning som pågår där med Annie Leibovitz bilder. En bra utställning med många stiliga foton på diverse kända personer, men även många privata bilder. Själv gillade jag nog den enorma bilden i svart-vitt på en björkskog bäst.

söndag 22 augusti 2010

Spårvagnen invigd


Gömd vagn som snart ska invigas


De specialinbjudna gästerna åkte första turen


Okänd kändis (såg i efterhand att det var Malin Åkerman, skådis)

Under helgens lilla runda på stan hamnade vi mitt i invigningen av Stockholms nya sträckning av spårvägen som kommer gå mellan Sergels torg och Waldermarsudde. Vi hade såklart ingen koll på detta alls, men det verkade poppis i alla fall. Diverse kändisar blev fotade, men vi hade ingen koll på dem heller. Här kan man visst se vilka de var om man tycker det är intressant.

Dagen efter invigningen hamnade vi ute på Djurgården och tog faktiskt spårvagnen tillbaka till stan. Knökfullt med folk, och det tog oerhört lång tid att komma fram. Vet inte riktigt vad jag tycker om utbyggnaden, fast det är väl bättre för miljön än vad bussar är i alla fall. Själva vagnarna är tydligen inlånade från Tyskland i avvaktan på att Stockholms egna tåg ska bli klara. Märktes då alla skyltar i vagnen var på tyska.

söndag 15 augusti 2010

En tur till Gamla Stan


Stackars Maud...

Helgerna går numera åt till att titta på lägenheter samt att spela lite golf om vi hinner. Igår hade vi förhoppningar på en lägenhet i Gamla Stan som såg bra ut på webben. Vi lyckades få till en förhandsvisning redan på lördagen, men den var inte intressant när vi väl fick se den tyvärr. Letar vidare...

På vägen dit stötte vi på ett filmteam som spelade in Henrik Dorsin när han framförde en liten visa om Maud Olofsson framför Riksdagshuset. Riktigt kul och ni kanske ser oss på TV framöver. Filmerna ska tydligen sändas i samband med partiledarutfrågningarna inför valet.

torsdag 12 augusti 2010

Seriematch på Kungsängen


Skylten på svenska eller...?


Både Lisan och jag vann våra matcher

Jag spelar i Malarö GKs serielag för tanter över 50. Idag mötte vi Kungsängen borta i strålande sol. Vi lyckades vinna matchen och jag bidrog med en poäng. Synd bara att det inte räcker i sammandraget, för vi åker dessvärre ner ett snäpp i seriesystemet. Vi tvingades nämligen lämna WO i en match i maj och det är denna förlust som vi nu betalar dyrt för.

söndag 8 augusti 2010

Tillbaka till vardagen


Förpackning av cykel för transport till Lund

Så var då första veckan på jobbet efter semestern avklarad. Hej vad tiden går.

Lägenhetsletande går väl så där får man säga. Under sommaren har det ju varit helt dött, men nu i veckan har det kommit ut en mängd objekt. Något som verkar rätt ska väl dyka upp snart hoppas jag.

I veckan fick vi reda på att våra skeppade prylar från Kina anlänt och även införtullats utan problem - hurra! Fast... ingenstans att göra av dem och de fick gå direkt till förvaring. De enda prylar vi verkligen ville ha tag på var våra cyklar, och de fick vi leverarade i fredags. Nisse packade raskt ihop sin och tog med den på flyget ner till Lund.

Idag spelade jag KM D50 på Mälarö GK och lyckades faktiskt med konststycket att vinna! Gäller bara att jag kommer ihåg hur jag gjorde till nästa runda, för spelet funkar faktiskt rätt bra just nu. Jag njuter medan det varar.