lördag 30 oktober 2010

Garageplats


Förföljd

Att hitta en garageplats i innerstan är inte direkt så lätt. Visserligen går de att få per omgående om man är villig att betala vad en normal lägenhetshyra går på, men det vill man ju inte. Vi har nu lyckats få en plats i Odengaraget till en hyfsat rimlig kostnad. Skylten på vår anvisade plats visar vem som tidigare hyrde den: FARs förlag (=Föreningen Auktoriserade Revisorer). Tänk att jag har så svårt att bli kvitt revisorssmittan... trodde det var över när jag slutade på revisionsbyrån för ca 10 år sedan, men icke!

fredag 22 oktober 2010

Den första snön


Stackars blommorna

Suck - så var det dags igen. Snö! Inte min favorit direkt, även om det är rätt kul att åka skidor. Fast man behöver ju inte göra det just precis här.

onsdag 20 oktober 2010

Tennis


Hittar ni Mona Sahlin? Kolla på hedersläktaren


Mat och dricka måste man ju ha


Kanske spontanköpa en bil?

När jag som nykläckt ekonom infann mig på min första arbetsplats under 80-talet (hu vad tiden går...) fick jag hänga med på Stockholm Open i tennis. Nu var det dags igen, men trots det långa uppehållet var det mesta sig likt. Mera kringaktiviteter för sponsorerna kanske annars inte så stor skillnad. Förutom en mycket stor skillnad; själva spelet gick hemskans mycket fortare än förr! Hur de lyckas returnera servarna är faktiskt rätt obegripligt.

måndag 11 oktober 2010

Inflyttning steg 2


På övervåningen är det lådor...


... liksom i hallen...


... ja överallt faktiskt

Det STORA, STORA flyttlasset anlände i fredags. Pust vad mycket saker....

Lite bakgrund till att det är något komplicerat; när vi lämnade Sverige våren 2007 så delades allt upp på

- saker att skicka till Kina
- saker som skulle till förvaring
- saker som skulle vara kvar i lägenheten och användas av våra hyresgäster

Hösten 2009 så sålde vi sen lägenheten, och resten av prylarna åkte även de in i förvaring, inklusive det tidigare ej tömda källarförrådet.

När vi återvände från Kina så anlände ytterligare saker, och även dessa åkte direkt in i förvaring.

En salig röra i inflödet således, och för att inte på nytt få för mycket prylar till den nya lägenheten så åkte Nisse ut till lagret dagen innan flytten för att grovsortera det hela. Ingen idé att släpa upp saker vi inte vill ha kvar, så de prylarna får ligga kvar så länge.

Sex flyttgubbar anlände sedan tidigt fredag morgon och kämpade på oerhört tappert under dagen. Tur för dem att det var dagen innan helg så att de fick ta igen sig lite, för det hade de verkligen förtjänat. Vid 1-tiden var så allt inne, och Nisse och jag kände oss rätt överväldigade av allt vi lyckats samla på oss.

Som lök på laxen så får vi inte tillgång till vårt vindsförråd förrän om ca en månad, då säljaren inte hade möjlighet att tömma det tidigare. Inget att säga om det; vi tjatade oss till ett tidigare tillträde än vad säljaren hade önskat.

Blocket, here we come!!!

tisdag 5 oktober 2010

Sittande kyckling


Kyckling som sitter på en ölburk

Då golvsliparna håller på med slipning och inoljning av golvet fick jag hitta alternativt boende några nätter. De snälla vännerna Björn och Anna har även de flyttat in i sin lägenhet nyligen, men fixade ändå fram en gästsäng åt mig bland lådorna.

God middag bjöds jag även på; "beer butt chicken" heter den något märkliga rätten där man tillagar kycklingen genom att stoppa upp en avkapad burk med öl i fågeln(!) innan man sätter den i ugnen. Receptet hämtat från Annas husgudar på America's test kitchen. Låter skumt men det hela blir mycket smaskigt och saftigt!

söndag 3 oktober 2010

Inflyttning steg 1


Nadine, Isabelle, Jennifer och Roland hjälpte till

Den 1 oktober fick vi så tillgång till den nya lägenheten - hurra! Innan det STORA flyttlasset med alla sakerna anländer ska vi dock passa på att få golvet slipat och inoljat.

De saker vi använt under sommaren flyttade vi dock in redan nu och min snälle bror och hans lika snälla döttrar hjälpte mig att bära upp prylarna. Tack för hjälpen! Fyra trappor är en bit inser man.

Var är då den glade maken? Han är och fiskar hummer på västkusten tillsammans med kompisar, vilket är helt ok. Han har nämligen gått miste om denna årliga tradition under de tre år vi varit i Kina och ser verkligen fram emot att äntligen få vara med.