måndag 29 november 2010

Första advent


Vår gata är snötäckt


Liksom vår terass


Lussebullar är ett måste

Helt plötsligt var det visst första advent - tänk vad tiden går fort. Nu har vi varit tillbaka från Beijing i ung. sex månader fast det känns som mycket kortare.

Kallt som bara den är det i alla fall, och snö finns det definitivt så det räcker och blir över. Hutter! Tur att vi har egen brasa.

söndag 28 november 2010

Invigning av brasan


Förste eldningsansvarige Nils


Per och Rita på besök

Nu i helgen hade vi äntligen kommit så långt i vår uppackning att det kändes ok att bjuda hem folk. Premiärgäster blev Rita och Per som vi åt middag tillsammans med. Hoppas på flera trevliga middagar framöver.

Det var även dags att premiärelda i vår öppna spis. Den värmde och knastrade så fint så - kommer väl till pass under vintern.

torsdag 25 november 2010

Thanksgiving middag


Värdinna kollar att fågeln mår bra...


...och det gör den


Många smaskiga rätter


Extra smör och grädde till allt


En nöjd värdinna skålar med gästerna


Äkta tranbär ska ju ingå såklart


Många nöjda och mätta gäster


Vi håller med Rita...

Även om vi numera bifinner oss i gamla Svedala innebär det inte att man behöver avstå från trevliga internationella begivenheter. Ett exempel på det är den Thanksgiving middag som jag hade turen att bli bjuden på hemma hos Anna.

Precis som på svenska julbord så finns det rätt tydligt angivet vad som ska ingå just i denna måltid. Anna hade definitivt prickat in alla rätt och vi var ett oerhört mätt gäng som kände oss mycket tacksamma för att att vi hamnat på en sådan trevliga bjudning. Kräver dock några extra rundor på gymmet för att kompensera allt intag av smör och grädde.

måndag 22 november 2010

En helg i Lund


Stortorget i Lund - låg mysfaktor i november


Vi tog Pågatåget till Malmö TR


Middag på Årstiderna


Thaimassage mitt i Lund


Den roliga lampan från Kina finns visst även i Lund...

Nisse brukar ju fara hem till Stockholm varje helg, men den här gången var det dags för mig att far till Skåne istället. Anledningen var främst att få ner bilen dit, då den skulle få vinterdäcken påsatta. Det var ju i sista minuten visade det sig i efterhand, då vintern anföll i raketfart bara några dagar efter min tur till Skåne.

Under helgen flyttade vi Nisse prylar till en mera permanent lägenhet samt tog en tur till Malmö och åt på restaurang Årstiderna. Riktigt smaskigt!

Jag passade även på att återuppta en mycket saknad aktivitet från Beijing; massage! Hittade ett Thai-ställe mitt i Lund - måste definitivt ta upp detta även i Stockholm.

onsdag 10 november 2010

En kväll på Rival


Ensamshow under 120 minuter

Jag var tillsammans med min vän Rita och såg Eva Dahgrens föreställning "Ingen är som jag" på Rival ikväll. Riktigt roligt, intressant och tankeväckande på en gång. Särskilt kul var avsnittet där hon berättade om hur hennes föräldrar vid ett tillfälle i livet valde mellan att flytta till det stora landet västerut (USA) eller Lund. Dom valde Lund... Gissar att Nisse särskilt hade uppskattat just den delen med tanke på sitt veckovisa resande till just Lund.