onsdag 23 mars 2011

Promenad runt Riddarfjärden


Snart är nog isen borta


Vårblommor på vår innergård

En antydan till vår i luften och inget planerat - dags för en långpromenad. Tog runda runt Riddarfjärden och det var rätt skönt, fast lite blåsigt. Snart borde väl ändå våren vara här på riktigt!?!

söndag 20 mars 2011

Födelsdagskalas


Födelsedagsbarnet (nåja...)


Blomsterprakt


Inlånad kökspersonal - stort tack!!!

Helgen efter det att Nisse fyllde år var det dags för ett kombinerat födelsedags- och inflyttningskalas. Det var lite stressigt att få allt hemma klart i tid, men en tydlig deadline gör onekligen att det hela blir gjort. Nu är det mesta fixat äntligen!

Kalaset blev riktigt lyckat och det var rikligt med vänner, vin och mat, precis som det ska vara. Förutom olika presenter i form av goda drycker hade det samlats ihop till ett livstidslångt medlemskap i SSSK som present. En perfekt idé; flera saker behöver vi ju inte.

onsdag 16 mars 2011

Nisses stora dag


Nisse fyller år; han ska få köra racerbil


Blommor på Bastard

Så var det dags för min käre make att fylla jämt. Själva födelsedagen inträffade mitt i veckan så han befann sig därför i Lund. Naturligtvis fanns det inte på kartan att han skulle få fira dagen på egen hand, så det var till att sätta sig på planet och fara dit för att gratulera honom ordentligt. Det hela var planerat tillsammans med hans kollegor på SonyEricsson, och jag lyckades därför överraska honom på jobbet mitt under ett fejkat möte. Han blev rätt förvånad, även om själva mötets agenda hade gjort honom lite misstänksam i förväg. Att jag skulle dyka upp med blommor och tårta var nog mera oväntat dock.

På kvällen gick for vi in till Malmö och åt middag på Bastard. Stället hade några dagar innan vårt besök fått pris som "årets krog för miljö och stämning" i White Guide så det var bra tajmat. Väl på plats väntade dessutom ytterligare en överraskning vid bordet; Rita hade fixat dit blommor till Nisse - mycket uppskattat!

söndag 13 mars 2011

En skön vecka i Belek


Hav o berg till vänster, hotellet i mitten, Annica till
höger - härligt!


Golftvål


Nisse o Karin får instruktioner av Dennis


Ylva ska slå ett trickslag.. gick så där... hinken sprack :-)


Grabbarna letar boll


Karin, Peter N, Dennis, Peter F, Ylva, Nisse o Annica
njuter efter rundan


Veckans sammanlagda vinnare; Karin


Tillbaka till vardagen...

Veckan i Turkiet blev verkligen toppen. Vi bodde och spelade på Lykia Links Golf Resort, som har en vacker och rätt svår bana precis vid havet. Visst kunde det ha varit lite varmare, men det var helt OK. Härlig golf och många skratt i goda vänners lag. Träningen med Dennis Edlund var mycket bra och nu gäller det att fortsätta med övningarna även efter hemkomsten.

lördag 5 mars 2011

Dags för en resa igen


Köer på Arlanda; ej lika effektivt här som i Beijing


Nisse visar stolt sin fina telefon från SonyEricsson

Dags för den första semesterresan utomlands efter hemkomsten från Beijing. De senaste åren har vi ju flängt runt rätt mycket, och det har därför känts skönt att landa hemma i lugn och ro. Nisse far ju dessutom Lund-Sthlm varje vecka och även hans behov av resor har därför varit begränsat. Fast nu är det dags; en veckas golfträning och spel i Belek, Turkiet tillsammans med goda vänner och medföljande tränare. Ska bli toppenskönt att komma ner till värmen ett tag och dessutom få spela golf.

tisdag 1 mars 2011

Skåpleverans


Skåpen på plats, redo för montering

Helgerna har varit rätt lika varandra den senaste tiden; packa upp lådor, sortera och bestämma vad vi ska ha kvar, vad som ska skänkas bort och vad som ska slängas. Som avslutning en sväng till tippen med det som ska kasseras. Lite tjatigt, men bara att gneta på.

Ett stort steg på vägen var dagens leverans av ett vitrinskåp som vi köpt från
Svenssons i Lammhult. Toppen med fri hemleverans när man bor fyra trappor upp utan hiss. Nästan som i Kina...