måndag 10 december 2007

Bara en vanlig helg

Den här helgen var tämligen lugn och behaglig. I lördags var vädret soligt och skönt, så vi tog vi först en promenad genom Chaoyangparken bort till den tyska slaktaren (heter egentligen Schindlers) för lite nödvändiga inköp inför kvällens middag. Efter det gick vi vidare till Liangma blomstermarknad för att reka lite inför kommande julgransinköp. Gott om granar fanns det, men vi sparade själva inköpet till nästa helg och köpte lite snittblommor istället. Vidare i taxi till Yashow marknaden, för att hämta lite kläder vi beställt hos en skräddare där. Nisses två skjortor passade alldeles utmärkt, men tyvärr behövde mina blusar justeras lite så det blir en runda till för min del om några dagar. Efter det for vi hem och ägnade några timmar åt språkstudier. Framåt kvällen blev det först en träningsrunda på gymmet och efter detta en hemlagad middag med gott kött och lite rödvin.

Söndagen var inte helt tokig heller. Först for vi iväg till konstnärsområdet 798 och kollade runt lite. Det är ett ruffigt, gammalt industriområde i den nordöstra delen av stan där det finns en uppsjö av olika gallerier och utställningslokaler. Efter några timmars strosande där, blev det brunch på den nyöppnade restauranten SALT. Gott och prisvärt med tre rätter för 148 RMB, så vi lär definitivt komma tillbaka. Nästa stopp var ett besök på kameramarknaden på den västra sidan av stan, för att inhandla lite fotoutrustning på uppdrag av en god vän i Sverige. Efter denna mycket ansträngande aktivitet kände vi oss lite utmattade och åkte därför till vårt massageställe och fick 90 minuters oljemassage innan det var dags för hemfärd. Som sagt, det var bara en tämligen vanlig helg i Beijing under grisens år, anno 2007.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nisse nämnde aldrig att fotoshoppandet var så ansträngande att det krävdes 90 minuters oljemassage för att komma i form igen... :-)
Är skyldig er ett stort tack för denna heroiska insats - prylarna är nu i god ordning levererade - och till helgen skall jag hårdtesta dem - kanske genom att skjuta ankor i Norrtäljetrakten...
/BW