måndag 4 februari 2008

Gott Nytt (rått) År!


Råttans år på ingång


Ett av MÅNGA stånd med smällare


Röda lyktor finns överallt...


...så även hos oss på Park Avenue

Snart är det dags för det kinesiska nyåret, då det istället för Grisens år blir Råttans år. Det är årets i särklass största helg här, och för många den enda gången på hela året då man reser hem till familjen. Tyvärr har det varit den kallaste vintern på över 50 år, med totalt snökaos i landets södra delar och många har därför fastnat på vägen hem.

De som är kvar här i stan håller som bäst på att ladda upp inför helgen; det är röda utsmyckningar mest var man än går och de håller även på och testar sina smällare för fullt. Vad vi förstått så är det egentligen förbjudet att skjuta av smällare innanför 5:e ringleden, men det verkar alla helt ignorera. Att smälla av dem inomhus (!) anser de inte heller vara något problem. Chaoyangparken, som ligger precis där vi bor, är dessutom något av den huvudsakliga skådeplatsen för många av aktiviteterna och det lär komma en oerhörd ljudmatta från parken den 6:e februari och framåt.

Så istället för att hamna mitt i vansinnet så flyr vi fältet innan allt drar igång för fullt. Vi åker till Borneo en vecka, där vi ska bo på en resort precis vid beachen, spela lite golf och lata oss.

Inga kommentarer: