måndag 16 februari 2009

En söndag i himlen


Allsång i parken vid Himmelens Tempel

På lördagen var Nisse iväg till fotomarknaden tillsammans med en kollega från Sverige som varit här och jobbat några veckor. Trots den extremt ofördelaktiga valutakursen för svenskar nuförtiden, så lyckades han till sin stora glädje hitta ett objektiv som var klart billigare än i Sverige. Tyvärr gällde inte detsamma för det objektiv Nisse var intresserad av, så för hans del blev det inget.

På kvällen var vi på Xiao Wangs restaurang i Ritan Parken och åt middag med Leif och Hilkka som var på besök från Sverige. Mycket trevligt och kul att folk hör av sig när de kommer hit.

Söndagen tillbringade vi nästan i himlen; nja kanske inte riktigt, men i alla fall på Himmelens Tempel. Det är en av "måstena" här i stan och jag har varit där förut. Nisse har dock lyckats missa det hela, och då vädret var soligt (om än kallt) var det ett bra utflyktsmål. Dessutom ligger det granne med Pearl Market, där vi skulle hämta upp en X-box. Templet är fantastiskt vackert och mycket praktfullt (det restaurerades 2006), men det är nog så kul att bara gå omkring i den enorma parken som omger det och titta på folk. Helt klart är att kineser har en helt annan syn på vad man ska göra i parker än vad vi har i väst.

Efter denna ansträngande helg blev det ett besök hos massören, innan vi gjorde kväll.

Inga kommentarer: