måndag 9 februari 2009

Så var man lomhörd igen


Så här håller det på hela kvällen


I höjd med vår balkong ser man bra


Smatterband är ett måste


Ser ut och låter som krig


Snabbt är de som samlar papper på plats för ett kap

Idag är det 15 dagar efter det kinesiska nyåret, och då inträffar Lyktfestivalen. Vad lyktorna har med det hela att göra har jag inte förstått riktigt, men det som är säkert är att det smälls och skjuts raketer och fyrverkerier oavbrutet mellan kl. 18 och kl. 24. Jag menar verkligen oavbrutet. Att titta på TV är bara att glömma, det är omöjligt att uppfatta vad som sägs.

Tänk er nyårsfyrverkeriet i Stockholm när det kulminerar vid midnatt. Föreställ er sen att det sker över HELA stan och håller på i sex timmar utan paus. Ungefär så är det, fast mera högljutt. Pust!

Senare under kvällen blir vi dock på det klara över att doften i luften inte bara beror på fyrverkerierna. Det pågår nämligen en storbrand endast några kilometer från där vi bor. Vi får väl se vad utredningen kommer fram till, men redan nu spekuleras i att byggnaden antänts av fyrverkerier. Om så är fallet kan man kanske misstänka att myndigheterna inte kommer tillåta dessa inne i stan nästa år.

Så börjar då inte oxens år heller så bra...

1 kommentar:

Eivor sa...

Hej vännen,

Illa med branden men skönt att ni är en bit därifrån!
Ska vi starta tillverkning av er omåttligt populära lampa? Verkar som om halva Sverige vill ha den. Grattis till Nisse som tog sig i mål på Vasan! Ja, grattis till dig också förstås.
Stor kram från Eivor