onsdag 30 december 2009

Sol, bad och golf


Lite bollspel nere vid hamnen


Fisk till salu


Nisse på sin stora cykel


Monika beundrar sitt fina slag på banans
signaturhål


Nisse slår ut rätt nära havet - hotellet i bakgrunden


Vältäckta caddies


19:e hålet - alltid lika trevligt

På söndagen blir vi upphämtade vid hotellet för vidare färd till Phan Thiet. Denna kuststad/by ligger 20 mil nordost om Saigon och folk där försörjer sig främst på fiske och turister. Det är rätt mkt trafik och färden tar ganska precis fyra timmar. Vi har varsin Ipod och lyssnar på talböcker, så tiden går rätt fort ändå. Kommer fram till resorten ung vid tretiden och inspekterar stället - ser bra ut.

Under resten av veckan blir sen dagarna rätt lika. Vi går upp hyfsat tidigt, äter frukost och spelar sen en golfrunda. Lunch på golfklubben (som ligger ca. 200 meter från hotellet), och sen lite lunchvila. Ner till beachen eller poolen för ytterligare avkoppling, innan det är dags att ta eftermiddagsdrinken på balkongen. Rätt tidig middag, och några dagar även massage innan vi slumrar in. Extremt lugnt med andra ord, vilket är precis som vi vill ha det.

En av dagarna lånar vi varsin cykel och trampar in till samhället. Det finns bara två cyklar kvar och Nisse får en slags barnhoj, vilket människorna vi möter har enormt kul åt. Vi slår oss ned vid ett lokalt hak i hamnen och tar in varsin öl. Ingen kan engelska, förutom en ca 10-årig flicka som är där, och hon får förmedla vad vi önskar. Fenomenet känns igen från BJ, fast här brukar västerlänningarna skicka fram sina barn när man ska kommunicera med lokalbefolkningen.

Testar att ansluta till lite olika websidor. Precis som i Kina är Facebook spärrat, men vi kommer åt vår blog, Twitter samt lite andra sidor som inte ligger öppna i Kina.

Inga kommentarer: