söndag 17 januari 2010

Dags för en anka


Isen har lagt sig vid Vattenhjulet


Äkta Peking-ankor med krispigt skin - smaskens


Ank-kockar

Kylan har i alla fall gett med sig så mycket att man kan tänka sig att lämna lägenheten ett tag. Igår promenerade vi ner till Yashow för att uträtta några ärenden. På vägen dit var vi inne en sväng på Apple-store, och precis som vanligt träffade vi på några vi känner, nämligen våra tyska vänner Thomas och Gaby. När vi sen gick över till Yashow mötte Nisse även en svensk fd kollega - världen är bra liten.

Vi fortsatte vår promenad ner till Vattenhjulet för lite middag. Vi hade inte ätit Peking-anka på länge och var rätt sugna på just det. Det är rätt märkligt; i början tyckte jag att "det här var väl inget särskilt, och att de har skinnet kvar är ju rätt äckligt". Men det är verkligen något man lär sig tycka om mer och mer; nu tycker jag att just det krispiga skinnet är den godaste delen, helst doppad i lite strösocker. Börjar nog bli lite skadad...

Notan gick på 401 yuan (ung lika mkt i sek), och då hade vi förutom anka även ätit kyckling och gröna bönor, samt druckit en flaska rödvin och varsin öl. Pris/prestanda kommer bli svårslaget när vi lämnat Peking.

Med magarna fulla av anka, blev det sen 90 minuters massage innan vi for hemåt. En skön lördagkväll.

Inga kommentarer: