söndag 22 maj 2011

Grillpremiär


Grillmästare Nils


Svenska jordgubbar - smaskens!

Äntligen har vi kommit till skott och köpt en ny grill. I helgen var det dags för premiär på terrassen. Ser fram emot många sköna kvällar här!

lördag 21 maj 2011

Dags för champagne


HIO-Annica


Champagne!

För några veckor sedan så var vi med om något unikt; en av våra kompisar lyckade nämligen göra hole-in-one när vi spelade ute på vår klubb. Detta ska ju självfallet firas traditionsenligt med champagne, och i helgen var det dags. Annica (aka HIO-Annica) och hennes man Peter bjöd på dricka och middag hemma hos sig. Najs!

fredag 20 maj 2011

Hemlig damresa


Många hängde på i bussen till Kallfors


Kaffeflickan Mona


19:e hålet är alltid bra


Årets segrare: Marie, Monika och Ingrid

Varje år så arrangerar damkommittén på vår golfklubb, Mälarö Skytteholm GK, en hemlig resa till en klubb i Stockholms närhet. Detta år for vi till Kallfors GK i Järna. Allt var på topp; strålande väder och 29 oerhört positiva damer. Dessutom spelade jag alldeles utmärkt, vilket bidrog till att vårt lag vann hela klabbet. En fantastiskt härlig dag på alla sätt!

torsdag 12 maj 2011

Intressant föredrag


Catrin avtackas (sorry dålig bild)

Blev inbjuden på en nätverksträff på Ernst& Young för kvinnliga chefer. Föredragshållare var Catrin Nilsmark, tidigare golfproffs och kapten för Solheimcup-laget. Hon pratade om ledarskap och coaching och drog då en hel del historier från sin tid inom golfen. Mkt intressant för mig som är goldnerd.

söndag 8 maj 2011

Lugn helg


Karin och Ylva på Open House


Skåjt eller bäver?


Tror nog på bäver...

På lördagen var det öppet hus på Mälarö GK där vi var med ett tag; jag sitter i styrelsen och ställer självfallet upp när klubben kallar. På kvällen hade vi tänkt oss en grillpremiär med orkade inte riktigt. Kanske nästa helg?

Söndagen blev en promenad på Kärsö - härligt med klar luft och blåa skyar. Bävrarna verkar ha varit aktiva där på sista tiden.

lördag 30 april 2011

Valborg


Valborg i Vasaparken


En sån tur...


Äkta kinamat (gurkan någon slags svensk anpassning)


Äkta kinaöl (utan svensk anpassning)

Valborg är något som går helt obemärkt förbi i de flesta länder utom Sverige. Väl hemma igen måste vi förstås se en riktig brasa; tog den som låg närmast i Vasaparken.

Efter elden så gick vi på en mycket bra äkta kinesisk restaurant på Frejgatan; Xi'an-köket. Äntligen lite schysst kinakäk! Kan rekommenderas till de som har matabstinens från Kina.

fredag 29 april 2011

Snabbvisit i Västerbotten


Förväntansfulla norrlänningar


Spännande meny...

Då en äldre släkting i Västerbotten gått bort nyligen for vi upp för begravningen. Det var lite trevligt att träffa många av släktingarna man inte ser så ofta, även om tillfället kanske inte var det mest muntra. Vi passade även på att besöka paltzerian i Öjebyn; världens enda restaurant som endast har palt på menyn. Då jag inte har Norrländskt påbrå tycker jag väl att palt är ok, men går knappast i spinn för det hela. Det gjorde dock mina medresenärer; Nisse, Anita och Tobbe. Ja ja alla blir lyckliga på sitt sätt.

Intressant var att de matgäster som var där levde upp till alla de fördomar man kan ha om de som äter palt: endast män i matsalen (förutom jag och Anita) och det var nästan knäpptyst. En norrlänning öppnar ju som bekant inte käften i onödan. Intressant!

onsdag 27 april 2011

Klassiskt spex


Publiken samlas utanför AF


Tack för en bra föreställning!


Minst lika många cyklar i Lund som i Beijing

Som avslutning på Skånevistelsen blev det studentspex; Djingis Khan. Ett klassiskt spex som bara måste upplevas på plats i Lund. Rekommenderas starkt!

tisdag 26 april 2011

Påsk i Skåne


Påskris en vanlig syn


Ale stenar hann vi se


Vid Ale stenar


Vackert i Simrishamn


Globen?


Vår på golfbanan


Ännu mera vår på golfbanan


Härlig lunch på Elisefarm GK

Då Nisse är baserad i Lund under veckorna har han en lägenhet där. Påskveckan tillbringade vi där och njöt av det fina vädret samt såg oss runt lite i Skåne. Samt spelade golf förstås...

lördag 9 april 2011

Terrasspremiär



Äntligen dags för premiär på terrassen! Ser fram emot många härliga kvällar här.

onsdag 6 april 2011

Weekend i Spanien


Måndagar är bra jobbiga...


Härlig frukost på balkongen med färskpressad juice


El Valle


Vår hyrbil hette passande nog Caddy


Spansk touch i mataffären

Helt oväntat fick jag möjlighet att tillbringa en weekend med golf i Spanien. Det var en av kompisarna på golfklubben, Cecilia, som ringde och ville ha ressällskap dit. Då jag är mellan uppdrag och inte hade några andra planer passade det utmärkt, så på fredag kväll for vi iväg till Alicante för 3 dagars spel i värmen. Två rundor spelades på Lo Romero och en på El Valle, designad av Jack Nicklaus. En härlig helg på alla sätt!

onsdag 23 mars 2011

Promenad runt Riddarfjärden


Snart är nog isen borta


Vårblommor på vår innergård

En antydan till vår i luften och inget planerat - dags för en långpromenad. Tog runda runt Riddarfjärden och det var rätt skönt, fast lite blåsigt. Snart borde väl ändå våren vara här på riktigt!?!

söndag 20 mars 2011

Födelsdagskalas


Födelsedagsbarnet (nåja...)


Blomsterprakt


Inlånad kökspersonal - stort tack!!!

Helgen efter det att Nisse fyllde år var det dags för ett kombinerat födelsedags- och inflyttningskalas. Det var lite stressigt att få allt hemma klart i tid, men en tydlig deadline gör onekligen att det hela blir gjort. Nu är det mesta fixat äntligen!

Kalaset blev riktigt lyckat och det var rikligt med vänner, vin och mat, precis som det ska vara. Förutom olika presenter i form av goda drycker hade det samlats ihop till ett livstidslångt medlemskap i SSSK som present. En perfekt idé; flera saker behöver vi ju inte.

onsdag 16 mars 2011

Nisses stora dag


Nisse fyller år; han ska få köra racerbil


Blommor på Bastard

Så var det dags för min käre make att fylla jämt. Själva födelsedagen inträffade mitt i veckan så han befann sig därför i Lund. Naturligtvis fanns det inte på kartan att han skulle få fira dagen på egen hand, så det var till att sätta sig på planet och fara dit för att gratulera honom ordentligt. Det hela var planerat tillsammans med hans kollegor på SonyEricsson, och jag lyckades därför överraska honom på jobbet mitt under ett fejkat möte. Han blev rätt förvånad, även om själva mötets agenda hade gjort honom lite misstänksam i förväg. Att jag skulle dyka upp med blommor och tårta var nog mera oväntat dock.

På kvällen gick for vi in till Malmö och åt middag på Bastard. Stället hade några dagar innan vårt besök fått pris som "årets krog för miljö och stämning" i White Guide så det var bra tajmat. Väl på plats väntade dessutom ytterligare en överraskning vid bordet; Rita hade fixat dit blommor till Nisse - mycket uppskattat!

söndag 13 mars 2011

En skön vecka i Belek


Hav o berg till vänster, hotellet i mitten, Annica till
höger - härligt!


Golftvål


Nisse o Karin får instruktioner av Dennis


Ylva ska slå ett trickslag.. gick så där... hinken sprack :-)


Grabbarna letar boll


Karin, Peter N, Dennis, Peter F, Ylva, Nisse o Annica
njuter efter rundan


Veckans sammanlagda vinnare; Karin


Tillbaka till vardagen...

Veckan i Turkiet blev verkligen toppen. Vi bodde och spelade på Lykia Links Golf Resort, som har en vacker och rätt svår bana precis vid havet. Visst kunde det ha varit lite varmare, men det var helt OK. Härlig golf och många skratt i goda vänners lag. Träningen med Dennis Edlund var mycket bra och nu gäller det att fortsätta med övningarna även efter hemkomsten.