


Att göra jiaozi visade sig vara betydligt svårare än vad man tror. Vi fick färdig deg som frun i huset hade gjort i ordning. Den kavlar man sedan ut till degplattor och lägger fyllningen på. Efter det viker man degplattan över fyllningen och nyper ihop kanterna så att det blir en tjusig halvmåne med veckad kant. Inte alltför svårt i teorin, men att det tar många års träning att få dem att se snygga ut blev vi snabbt varse. Hur vi än försökte så såg de ändå tämligen usla ut, och ännu fulare blev de efter det att de var kokta och hade fallit samman till sladdriga små degklumpar ! Kul att testa i alla fall, men som dom säger i Amerika; don't quit your dayjob!
2 kommentarer:
Väntar med spänning på lite kulinariska matupplevelser när ni kommer hem ;)
Kram!
Bra att ni tränar - Berns brunch är nuförtiden asiatisk och innehåller ett antal olika typer av degknyten med varierande innehåll. En hel del förmodligen rätt svåra att tillverka.
Tur dock att efterrättsbuffen fortfarande är franskinspirerad och direkt chokladtung :-)
/BW
Skicka en kommentar