måndag 12 maj 2008

Huset gungade



Som ni säkert läst i tidningarna så drabbades centrala Kina av ett kraftigt jordskalv tidigare idag. Omfattningen av skadorna är ännu inte klarlagd, så det återstår att se hur illa det egentligen var. För egen del så befann jag mig hemma och satt vid datorn. Plötsligt började jag känna mig yr i mössan, men insåg snart att det inte var inne i mitt huvud som det snurrade; istället var det huset som svajade. Det hela höll på i knappa två minuter, men det var rätt långa minuter tyckte jag. Efter att det hela lugnat ner sig ringde jag Nisse, men han förstod ingenting. Tydligen var det så att det var bara de som befann sig högt upp i höghusen här i Beijing som märkte något av skalvet, för ute på gatan fortsatte trafiken som vanligt. Vi bor på den 20:e våningen så här svajade det dock rätt rejält.

Någon timme senare så hade dock även de på Nisses jobb insett att det varit en jordbävning, och de skickade då ut denna instruktion till de anställda:
  • Please find place to hide if earthquake happens.
  • The hide place is better to be close to solid furniture, to big pipe, wall corner
  • Grasp necessary living material.
  • Power off surrounding fire, electricity, gas.
  • Don't be panic.

2 kommentarer:

Mia ♥ sa...

Läskigt, svårt att föreställa sig hur det kan kännas. Vi är otroligt förskonade från naturkrafter här i Sverge, bortsett från lite översvämmande vårfloder och någon Gudrun-storm då och då. Sköt om er och må så gott / Mia

Christine sa...

Usch!!! Jag måsta ju bara messa och kolla så att ni va ok och inte ute på nån trip...

Kramar i massor!!
Systeryster