lördag 14 mars 2009

Matlagning bland hutongerna


Förberett för att sätta igång


Kvällens deltagare; Jean, Mats, Roger, Monika, Britta och
Ingvar (Nisse fotar)


Nisse hackar med den lilla, lilla kniven


Läraren visar, vi kollar


Allt klart för att woka


Födelsedagsbarnen Roger och Nisse skär tårta

På lördagskvällen blev det en lite annorlunda middag. Vi var nämligen iväg på en matlagningskväll med kinesisk mat, och vi fick då laga till vår egen middag. Stället heter Hutong cuisine och ligger inne bland den trånga gränderna, dvs hutongerna, norr om den förbjudna staden. Kocken heter Chunyi Zhou och det är i hennes rätt så trånga hem som hon håller kurserna.

Vi fick laga till några klassiska rätter; Gong Bao Jiding (stark kyckling med jordnötter), biff med selleri samt även spenat med krossad vitlök. Förutom att lära sig just dessa rätter var det en hel del bra tips generellt om hur man ska gå tillväga när man wokar mat. En kul kväll som tom blev bättre än vi hade förväntat oss och sannolikt något vi kommer göra om framöver.

Kvällen avslutades med att vi blev bjudna på födelsedagstårta; det var nämligen två i gänget som fyllde år denna helg.

Hur smakade då maten förresten? Jodå, det blev riktigt gott och smakade precis som det skulle!

Inga kommentarer: