måndag 9 mars 2009

Skidresa till Wanlong


Liftstationen ner till höger


Glada skidåkare utanför toppstugan


Endast de röda lyktorna avslöjar att toppstugan är belägen
i Kina


Stilstudie av Nisse. Inte så trångt i backen direkt.


Stilstudie av Monika (gör sig bäst stillastående...). Hotellet
syns nere i dalen.


Kineserna åker liftband uppför barnbacken. Går extremt långsamt.

Efter förra veckans vårtecken var det denna helg dags att återgå till lite vinteraktiviteter ett tag. Vi for nämligen iväg på en skidresa till Wanlong, en skidort som ligger ca 25 mil nordväst om Beijing. Nisse var där redan förra året med några grabbkompisar, men då var det precis innan jul och kallt som bara attan. Nu hade vi istället två härliga dagar i backarna, med soligt väder och klarblå himmel.

Själva stället är ungefär som Sälen vad gäller antalet backar, fallhöjd, liftsystem osv. Dock med betydligt färre människor, och i några av backarna var man faktiskt ensam vilket var en rätt härlig känsla.

Nisse försökte sig tålmodigt på en skidskola för frugan, fast det kommer nog ta tid innan jag lär mig tekniken med carving-skidor ordentligt. Det var det där med att lära gamla hundar sitta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar helt OK - här hemma ramlade det ner en halv fot snö idag. Oklart vem som beställt detta. Trodde ett tag att det skulle bli vår nu, men icke...
/BW

Monika sa...

Jobbigt med mera snö...
Hur går det med visumet förresten? Behöver ha en scannad kopia av detta plus ditt pass för att kunna fixa resten här.

Mia ♥ sa...

Kom igen nu Monika, så gammal är du än att du inte kan lära dig carva - det är ju skitkul. Framförallt när det är manchester i backarna, det fick vi alldeles för lite av i Cervinia.

Monika sa...

Klart att jag kan lära mig, men jag behöver mer tid än 1 1/2 dag i backarna. Next year...