måndag 30 juli 2007

Golf anyone?











Den fritidsaktivitet som vi kommit igång snabbast med är golfen, antagligen för att den var lättast att hitta igen via webben. Det visar sig att Beijing är fullt av expats som vill spela golf på helgerna (och ibland även under veckorna), men inte vill betala de tämligen hutlösa priserna som krävs för att gå med i en riktig golfklubb. Det som istället sker att att olika frivilliga "social clubs" bildas, där man går med i den klubben som sedan upphandlar olika starttider på olika klubbar. Man kan då förhandla sig till en bra deal (alltid mkt viktigt i Kina) iom att man är så många och det ges möjlighet att både spela och träffa andra människor. Perfekt för oss som är nykomlingar således! Hittills har vi spelat de två senast helgerna tillsammans med ett gäng som heter Tee Time China. Jag själv har även lyckats gå med i Beijing Ladies Golf, som spelar på torsdagar för enbart 260 RMB, inklusive lunch. Som alltid i Kina är caddie obligatoriskt. Stiligt klädda brukar de vara också som ni ser.

I torsdags när vi spelade så hade vi månadens tävling; en gammal hederlig poängbogey. Gick väl sådär för mig poängmässigt, men min starkast gren hemma brukar ju i tävlingssammanhang vara längsta drive. Verkar som jag kan köra på samma gren även här... ni ser den stolta pristagaren på bilden, där jag även håller upp mina fina priser: lite bollar PLUS en manikyr inkl. paraffin behandling för händerna (det sistnämna låter nästan lite smärtsamt). Jag har aldrig varit på något sådant, så det ska blir lite spännande. Stället jag ska gå till hittar ni här.Verkar väl ganska så bra tycker jag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Njut av paraffin-badet. Gör inget med händerna förrän du får en chans att smeka Nisse. Du blir len som barnrumpa om händerna!
Eivor

Christine sa...

Hej hopp!!
Jag har också hittat hit nu:)
Va härligt allt låter, och spännande!

Här är det lugnt för tillfället, S har börjat jobba igen och vi andra softar på, inte dags för dagis riktigt än.

Kramis!!
Systeryster:)