fredag 3 augusti 2007

Jajajo



Vad är det då som gömmer sig bakom denna märkliga titel? Jo, allas vårt kära IKEA! När man skriver ut IKEA på pinyin så blir det: yi jia jia ju guang chang. Ungefär som rubriken alltså...

IKEA är faktiskt en riktig räddning för svenskar i förskingring; här kan man köpa livets nödtorft så som köttbullar (visserligen gjorda i Kina, men ändå), Estrella chips, sill och nubbe. En annan för svenskar helt nödvändig pryl är bäddmadrass. Här sover man direkt på den hårda madrassen, men efter en veckas ryggont gav vi upp och for till IKEA för att skaffa en dylik.

Annars är allt väldigt likt hur det ser ut i Kungens Kurva. Artikelnamnen är på svenska och man känner igen det mesta; även hur möblerna är uppställda. Den här veckan var det dessutom "svensk vecka" på IKEA, fast det enda synliga spåret var att det i restauranten stod ett band och körde ABBA-låtar på mkt rolig engelska. Kan ha att göra med att musikalen Mamma Mia faktiskt ska göra ett gästspel här i Beijing under augusti. Fast ett recept på gräddsås till köttbullarna fanns i alla fall uppsatt!

Inga kommentarer: