tisdag 21 augusti 2007

Stor Stereo

Här i Kina finns det riktigt manliga stereo prylar till rimliga priser. Det började med tips från arbetskamrater som varit här en längre tid, att oavsett vilken anläggning man haft tidigare så behöver denna bytas mot något bättre. Vi fick tips om en stereogubbe som säljer anläggningar för nördar och åkte en liten affär (KFDK) på andra sidan av stan. Här fanns fullt av märkliga förstärkare med ryska och kinesiska rör, försilvrade kablar och filtrerade spänningskablar.

Provlyssning av anläggningar, vi startade med en livinspelning av Eagles Hotel California, därefter klassisk musik. Ljudet var så fantastiskt bra att till och med Monika tyckte att vi skulle köpa den stooora förstärkaren (2*400 W vikt 33.5 kg)och den tunga CD spelaren.

Det blev högtalare Moon River som är en kopia på amerikanska högtalare och förstärkare och CD spelare från Sheng Ya som säljs under namnet Vincent i Europa. Vi är mycket nöjda med ljudet och lyssnar på musik betydligt mer än tidigare. En ny upptäckt är dock att vissa CD skivor har dålig inspelnings-kvalitet, detta har inte varit ett problem med tidigare anläggningar.

Inga kommentarer: