onsdag 11 juni 2008

Hurra vi vann!


Zlatan finns överallt (gammalt djungelordspråk)

Intresset för EM i fotboll är rätt stort här, och alla matcherna direktsänds på TV. Dock är det lite jobbigt att se dem med tanke på tidsskillnaden, men när Sverige spelar är det ju bara att bita ihop. I natt var väckarklockan därför ställd på 02:45 för matchen mot Grekland. Det var definitivt värt besväret att se Zlatan stänka in sitt tjusiga mål samt även 2-0 målet som snubblades in på något sätt! De kinesiska kommentatorerna pratade oavbrutet under hela matchen, men det var inte så mycket som gick att uppfatta förutom Yibu (=Ibrahimovic i förkortad version, för Zlatan kan dom INTE säga).

På lördag är det dags igen; matchen mot Spanien går dock vi midnatt och vi tänkte se matchen ute på stan tillsammans med andra svenskar.

Kineserna är generellt mycket intresserade av fotboll, men dom är väldigt bekymrade över att deras eget landslag är så dåligt. Man kan ju tycka att de borde kunna få ihop ett rätt bra lag med tanke på hur många de har att välja bland, men det verkar inte alls fungera. "They are very bad" får man till svar när man frågar, och flera jag frågat anser att det beror på att de blivit för lata då de tjänar för mycket pengar. Att detta argument blir lite tunt om man jämför med de Europeiska stjärnornas astronomiska löner har jag inte hjärta att berätta. Dock är det mycket stolta över sitt damlag, som ju lyckats betydligt bättre än herrarna. Sveriges damer ska ju som bekant möta just Kina i OS, och vi har lyckats skaffa biljetter.

Inga kommentarer: