söndag 8 juni 2008

Vandringsdag


Varma och svettiga vandrare


Huijie märker upp leden med röda band


Ser ni ormen?


Här syns den tydligare


Aprikosträd såg vi många av

Igår var vi ute på en vandring med Beijing Hikers. Det var en mycket varm och fuktig dag och vi var dessutom lite matta efter vår "svenska middag" kvällen före, men det var bara att bit ihop. Som de flesta gånger när det gäller olika friluftsaktiviteter så ångrar man sig ju sällan bara man väl kommit iväg, och så var det även denna gång. Vi hade en mycket skön dag uppe i bergen och fick se både djur och växter.

Färdledaren, Huijie, går som alltid längst fram. Leden var bitvis rätt igenväxt, och hon fick röja sig fram. Rätt som det var så gav hon upp ett tjut. Hon hade nämligen råkat titta upp på den gren som hon tänkt röja undan - där låg en rätt stor orm och glodde ilsket! Alla var naturligtvis tvungna att gå fram och titta ordentligt, fast vi tog en lite omväg och gick runt ormen sen. Exakt vilken orm det var är lite svårt att säga, men vi tror att den kallas "David's Ratsnake". Om så är fallet så är den inte giftig. Och en råtta kan den definitivt ha tryckt i sig precis; den har en rätt stor "bula" någonstans på mitten.

På kvällen blev det ett besök på massage-inrättningen, och sedan middag innan vi stendäckade runt kl. 22. Den här helgen är dessutom extra lång; det var Drakbåtsfestivalen idag och även måndagen är ledig.

Inga kommentarer: