söndag 24 maj 2009

Lugn vecka på hemmaplan


Mandarinfisk på Xiao Wangs restaurant

Veckan efter det att vi kommit tillbaka från Tibet blev tämligen lugn. Björn var fortfarande kvar, och han for omkring på lite olika utflykter runt stan som vi föreslog. Bla gav han sig upp i bergen med Beijing Hikers en dag, samt gjorde den obligatoriska murturen.

På fredagskvällen, efter avslutat träningspass på gymmet, åkte vi till Todai vid Solana och åt skaldjursbuffé. Björn var rätt snopen när de visade sig att Todai , som är en amerikansk kedja, bla finns runt hörnet i den stad där han tillbringade några månader förra våren. Han hade nämligen helt missat detta, trots sin stora kärlek för god mat.

Lördagen blev den slutliga shoppingdagen för honom. Vi inledde med brunch på Granma's Kitchen nära Tiananmen och skulle sen kolla in Underground City, som är en slag undergjordisk stad som byggdes under det kalla krigets dagar. Idag är stället ett museum, men tyvärr stängt för renovering visade det sig när vi kom dit. Vi for då till Pearl Market och sen fotomarknaden. På kvällen mat på Xiao Wangs i Ritan parken.

Inga kommentarer: