lördag 30 maj 2009

Många avsked


Värdparen skålar på festen, Andreas och Malou i mitten


Avskedsmiddag på DaDong med Mats, Jami, Jean och
Roger. Ankkocken till vänster.


Tillbehör till Beijing-ankan. Strösockret har man och doppar
det krispiga skinnet i. Låter äckligt men är fantastiskt gott.


Jean och Oliver

Så här års brukar det vara dags för många av svenskarna att fara hem på sommarsemester. Det här året är lite annorlunda, för istället för semester är det många som far hem för gott. Kontrakten går antingen ut, och det har inte varit aktuellt att förnya dem.

I fredags var vi på "tack och goodbye" kalas ute i Legend Garden. Det var tre stycken hemvändarpar som anordnade det hela tillsammans, och det var ca. 80-talet gäster som var där. En trevlig kväll, med god mat och gott att dricka.

På lördagen var det dags för ytterligare två avsked; Per och Sara hade avskedsfika nere på kaféet i vårt område och bjöd även på medhavd chokladtårta. På kvällen blev det sen en sista Beijing-middag med Mats och Jean innan de for vidare för jobb på SonyEricsson i Tokyo. De avslutade dock stilenligt, med en ordentlig Peking-anka på DaDong, samt en mängd andra smaskiga maträtter

Trist att så många av våra vänner börjar försvinna, och en viss hemlängtan börjar så smått att smyga sig på. Fast tiden går verkligen oerhört fort, vi har redan varit här i knappt två år och vips kommer det att vara över även för oss.

Inga kommentarer: