söndag 16 augusti 2009

Hemma igen


Gott om folk var det

Inte helt oväntat visar de sig vara oerhört svårt att sova. Trots att vi är trötta som attan, känns tidsomställningen i kroppen och vi ger upp försöken att sova vid halv sju-tiden. Någon frukost finns dock inte, och Thelins öppnar inte förrän vid 10. Nisse har dock packat med sig några Energy Powerbars, som vi tuggar i oss tillsammans med ett glas vatten (direkt från kran; hurra!).

Sömnsvårigheterna kan nog även hänförs till att vi inte har några sängar och fått sova på liggunderlag denna natt. Möblerna återkommer på måndag, så det är bara tillfälligt dock.

På förmiddagen kommer våra fd hyresgäster för inspektion och ett formellt överlämnande av lägenheten. Det är en koreansk familj med två barn som bott här under två år och vi är oerhört imponerade över hur väl de har tagit hand om vår lägenhet under denna tid. Det enda vi kan notera är att de inte varit några hejare på att byta trasiga glödlampor eller vattna blommar, men det är ju helt irrelevant i sammanhanget.

Vid lunchtid tar vi bussen in till Odenplan och promenerar sen till Sjöhistoriska muséet för att kolla in året DN-konsert. Föga förvånande så var det flera som kommit på samma tanke i det fina vädret, och det uppges drygt 30 000 besökare på plats.

Äter en tidig middag med Thaimat tillsammans med Rita och Per innan hemfärd. Lyckas sen med nöd och näppe hålla oss vakna till VM-finalen på 100 m, vilket ju var tur med tanke på det fantastiska världsrekordet som slås. Det sker på dagen ett år sen vi såg Usain Bolt springa i Beijing.

Inga kommentarer: