lördag 15 augusti 2009

På väg mot Sverige


Fina OS-gubbar på flygplatsen

Dagen inleds med packning av resväskorna. Blir en hel del saker som ska med och det gäller att tänka igenom vad vi kan ta hem som inte nödvändigtvis måste tillbaka till Beijing igen. När detta var avklarat körde vi ett långpass på gymmet. En ny taktik för att, om möjligt, vara lite trött i kroppen inför den långa flygresan och därmed kunna sova lite bättre på planet.

Väl framme på flygplatsen körde vi det vanlig upplägget; en burgare på Burger King innan vi gick igenom alla säkerhetskontroller. Strax innanför första stationen finns de oerhört fina vaxgubbarna från den olympiska kommittén. Många stannar för att ta kort, kinserna troligtvis för att de tycker gubbarna är fina, medan utlänningarna gör det för att de mest är förundrade.

På planet var det ca. en tredjedel kineser, vilket är fler än förväntat. Vi flyger via Köpenhamn, och många av kineserna följer senare även med på planet till Stockholm. Av deras ålder att döma gissar via att de ska till Sverige för att plugga.

Väl hemma igen känns det rätt märkligt att stiga in i vår lägenhet. Vi har inte satt vår fot där på över två år, med det känns ändå som om vi bara varit borta några veckor.

Inga kommentarer: