fredag 9 oktober 2009

Det blev en tripp till Phuket


Lågsäsong i Phuket


Ett av få tillfällen när det var sol


Rara elefanter välkomnade oss till hotellet


Lobbyn har fantastisk utsikt


En äkta "raincheck" för en ny runda golf

Årets oktoberlov är ovanligt långt, då Månfestivalen och firandet av nationaldagen sammanfaller i tid och ger en åtta dagar lång sammanhängande ledighet. Månfestivalen beror nämligen på månkalendern och ibland kolliderar denna med andra högtidsdagar. Av den anledningen var det extra många kineser som ville fara iväg på semester, och det var rätt fullbokat på olika flyg.

Vi hade denna gång tänkt oss ett omvänt upplägg mot vad vi brukar ha; istället för att boka låååångt i förväg (till en ibland rätt hög kostnad kan tilläggas) hade vi tänkt ta en sista-minuten tripp till någon slags badort söderöver. Men... då rätt många redan bokat sina resor, visade sig denna taktik inte riktigt funka så bra. Plus att "sista minuten" i Kina inte riktigt betyder just detta, utan istället "en vecka innan"; något vi blev medvetna om försent. Så efter att ha deppat en dag, tog vi nya tag och lyckades, med hjälp av resebyrån här på Park Ave, att hitta en tripp till Phuket till rimlig kostnad. Flygrutten var dock något udda; via Seoul, men sen direkt till Phuket så det var ändå ok. Vi hade dessutom tur under den långa sträckan (ca 6 timmar), för planet var bara halvfullt och vi kunde ta varsitt mittensäte och lägga oss och sova på. Bättre än business!

Väl i Phuket bodde vi på ett alldeles nybyggt hotell; Cape Sienna som ligger på en höjd precis vid havet. Fantastisk utsikt men tyvärr kunde vi inte säga detsamma om vädret... Det var mest regn med små inslag av sol där emellan tyvärr. Vi hade tänkt oss en hel del golf, men lyckades bara slutföra 1 runda plus 14 hål under fyra dagar där. Ja ja, inte så mycket att göra åt men lite synd var det.

Inga kommentarer: