lördag 24 oktober 2009

På Beyonce konsert


Snacka om attityd


Bara brudar på scenen

Fredagskvällen gick vi på konsert för första gången på mycket länge. Det var storfrämmande i stan; Beyonce. Hon spelade på Wukesong Arena, och det var här man spelade basket under OS 2008. Den ligger intill 4:e ringleden i västra delen av stan (vi bor i den östra) och det var en rätt lång resa dit. Trafiken var värre än vanligt, och vi fick hoppa ur bilen på ChangAn Ave och istället ta tunnelbanan för att komma i tid.

En mycket bra konsert var det. Den höll på i ca. två timmar, med flera klädbyten och växlade i tempo fram och tillbaka flera gånger. Hela bandet (tio personer med TRE trummisar) bestod av tjejer; det var bara några manliga dansare med på scenen. Kul!

Det hela slutade dock i något av ett antiklimax. Som vanligt på popkonserter säger ju artisten TACK och går av scen. Sen vidtar applåder och tjut, innan de kommer in igen och kör extranummer. Detta funkade inte här. När hon sjungit "Single Ladies" och alla var i extas tackade hon för sig. Publiken som inte fattat det här med extranummer börjar genast kasta sig mot utgångarna och de tänder ljusen. Några försöker förtvivlat klappa in henne igen, men det är försent. Det innebär att vi gick miste om en av hennes största och bästa låtar "Halo", för det är bla den hon brukar köra som extranummer enl rapporter från andra konserter. Snopet. Jag kan tänka mig att hon och bandet stod redo bakom scenen och tänkte "vad i helvete...?" Det gjorde vi med.

Inga kommentarer: