söndag 21 mars 2010

En trip till tygmarknaden


Gång efter gång med olika tyger


Här fanns glansiga tyger


Päls för att sy kappor av (fuskpäls är nog okänt här)


Färgglatt tyg till soffgruppen

Efter det att lördagens sandstorm hade dragit förbi gav vi oss iväg till tygmarknaden Muxiyuan. Den ligger i södra Beijing, mellan 3:e och 4:e ringleden och där råder ett typiskt kinesiskt kaos. Massor med människor och textilrelaterade prylar överallt. Känns som om de västerländska influenserna inte alls nått denna del av staden (ännu så länge är väl bäst att tillägga).

För den syintresserade måste detta ställe var ett fullständigt himmelrike. Allt finns att köpa; tyger i massor, knappar, päls från diverse djur, stass och paljetter osv.

Vi hade dock ett bestämt mål med vårt besök. Vi ville hitta tyg för att klä om en soffgrupp vi har hemma i Sverige. Då denna har avtagbar klädsel har vi tagit med fodralen hit och då blir det mycket billigare att både köpa tyg och låta sy upp dessa här. Femton meter tyg kostade 300 RMB, så det hela är oerhört prisvärt. Det blev även lite bomullstyg för att göra sängkläder av. I veckan blir det sen en trip till skräddaren som ska sy upp det hela. Hoppas att det blir bra.

Inga kommentarer: