söndag 7 mars 2010

Vasaloppssöndag


Årets start på Vasaloppet


Nisse åt grillade revbensspjäll

Som brukligt är så är ju den första söndagen i mars Vasaloppssöndagen. Även vi kollade in starten "live" via SVT-play. Den brukar funka rätt bra, men hackar rätt betänkligt om för många använder tjänsten samtidigt. Starttiden var rätt lämplig för vår del, lagom till eftermiddagsfikat kl. 15:00.

Efter att ha kollat in starten for vi till en skräddare vid Sanlitun (ovanpå Friendship market) för att lägga en beställning på lite ny klädsel till en soffa vi har hemma. Vi har tagit med de gamla fodralen och ska låta sy upp nya. Skräddaren räknade ut att vi kommer att behöva 13 meter tyg, så vi ska vid tillfälle fara till Tygmarknaden för att inhandla något snyggt möbeltyg. Man tar sen tyget till skräddaren som syr upp det hela.

Passade sen på att ta en lunch/middag på Union Bar and Grill i the Village. Det behövdes lite västerländskt käk efter all kinesisk mat den sista tiden.

Åter hemåt sen för att kolla in Vasaloppets slutfas. Vi kommer i lagom tid, men blir blåsta på själva avgörandet. Precis när upploppet kommer lyckas nämligen SVT-play göra ett litet "skutt" framåt efter buffringen och vi missar målgången. Nio mils åkande och så hoppar den till just där - typiskt.

Inga kommentarer: