söndag 9 september 2007

Lampa





En hel del av den inredning som finns i vår lägenhet är kanske inte riktigt den typ av grejer som vi själva skulle valt. När vi har gjort våra små besök på IKEA så har vi väl i princip lyckats identifiera det mesta av vår inredning, men det kunde ju onekligen vara värre.

När det gäller lamporna så gäller inte direkt begreppet "mysbelysning"; här är man mera inne på starkt vitt ljussken från lågenergilampor. Vi har därför gjort en del inköp av just lampor för att få det lite mera hemtrevligt och inte lika "kallt". Ett stort inköp var vår nya taklampa; det är en kopia på det berömda lampan "kotten" som ritades av den danske designern Poul Henningsen år 1958.

Den levererades igår och monterades på plats av den unge mannen på bilden. Vi blev hemskt nöjda med resultatet och rummet känns genast mycket mera personligt än förut.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, Precis en sådan Kotten-lampa är jag ute efter, en kopia som jag kanske har råd med. Kan ni tipsa om namnet på tillverkaren eller vad lampan heter eller försäljningsstället så jag kan googla efter mer information om var jag kan köpa den. Jag bor i Sverige och kan förstås inte gå ner i butiken i Kina och köpa den, men jag har en kolega som arbetar i ShangHai och han skulle kanske kunna göra det. Tacksam för ett svar till l.holmgren@bredband.net.

Lars H

Anonym sa...

Hejsan!

Jag är med väldigt intreserad utav just en sån lampa som ni har skaffat er. den är otroligt snygg, och undrar vart ni har fått tag på den, så kankse man kan googla fram en återförsäljare som kan skcika den till mig. Vore tacksam om ni kunde maila mig om den informationen ni vet. =0). . min mail är: stridpelle@hotmail.com
Tack på förhand//Per

Anonym sa...

Hej Monika,
Vilken otroligt trevlig lampa! Jag förstår att du trivs med den. Har du namn och info till tillverkaren så vore jag jättetacksam om du skickade den till mig.
Många tack på förhand
Marianne

Anonym sa...

Hej Monika,
Jag bad dig skicka adressen till tillverkaren av "Kotten" men glömde min mailadress.
marianne@zytt.se

Lil'm sa...

Hej hej!
Även jag är spekulant på en kopia av Kotten! Har du tips om hur jag kan få tag i en, maila (maria@zika.se) eller skriv svar på bloggen.

Monika sa...

Eftersom flera undrat om var vi köpte lampan, så kommer får ni lite hjälp här.

Försäljningsstället för just vår lampa var en lampmarknad här i stan som nu är riven tyvärr.

Jag kan dock tipsa om en bra hemsida;
www.modernclassic.cn. Detta är web-varianten av en av de större "kopiemakarna" och de tillverkar i princip vilken kopia som helst och levererar den dit du vill. Det är många svenskar vi känner här i Beijing som beställt olika grejor hos dem och de har blivit mkt nöjda. Själva lampan hittar ni här; http://www.modernclassic.cn/html/Artichoke_Lamp.htm.

Vad gäller priserna så mailar man dem och frågar. När man blivit överens, så beställer man och betalar, lite i förskott och resten vid leverans.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej!

Jag har exakt en sådan lampa, ny i kartong.

Fått tag på den från Kina, men den är gigantisk så jag får inte plats med den!

Jag säljer den för 4000:- om det är någon som är intresserad.

Kontakta mig på mail:
the_jagular@hotmail.com