fredag 8 augusti 2008

080808


OS igång


Sprakande invigning


Enorma fyrverkerier


Sportbaren All Star på högvarv


Stort jubel vid Kinas inmarsch


Nisse höjer en Cosmo (!?!) för facklan

Den oerhört spektakulära invigningen av OS bevistade vi tillsammans med goda vänner ute på en sportbar. Stämningen var på topp och hela dagen präglades Beijing av en spänd förväntan. Affärerna stängde tidigt, många företag hade uppmanat sina anställda att "jobba hemifrån" och folk gick omkring och önskade varandra "Happy Olympics!", ung som vi i väst brukar önska även folk vi inte känner ett Gott Nytt År. Fantastiskt kul att vara här och få uppleva detta.

På baren fanns det blandat kineser och expats, och när resp. hemlands trupp tågade in på arenan blev det stort jubel. Vi skrek så gott vi orkade när Sverige gick in, fast vi var inte så många svenskar där. Lite kul var det när de visade George Bush i närbild; hälften jublade medan hälften buade allt vad de orkade. När Kinas trupp tågade in så jublade dock ALLA!

Vi lyckades även att ännu en gång bli intervjuade i TV. Denna gång var det av CCTV 9, som är den engelskspråkiga kanalen hos den statliga kinesiska televisionen. Dom tyckte väl att vi hade fina, gula tröjor på oss och viftade vackert med den svenska flaggan!

Inga kommentarer: