torsdag 7 augusti 2008

Tung start på OS


Slutresultat 2-1 till Kina


Strax efter gör Kina 2-1 målet


Äkta svenska fans


Falska svenska fans i gula tröjor (=förklädda kineser)


Den nya motorvägen mellan Beijing - Tianjin var rätt öde


Motorvägen vi infarten till Tianjin. Obs bilen till vänster som
åker MOT färdriktningen samt cyklarna som ockuperat fältet
längst till höger.

Så har då OS äntligen kört igång. Igår var vi iväg till Tianjin och såg Sverige -Kina i damfotboll. Tyvärr blev det förlust för Sverige, men det var en otrolig stämning inne på arenan. Vet inte hur många foton jag fick posera på - svenska fans är inte direkt så vanliga på kinesiska arenor.

Vi höll dock på att gå miste om matchen. Vi hade beställt (OCH betalt) biljetterna via webben. Bekräftelse på detta hade även anlänt via mail, men de har tyvärr lyckats komplicera själva biljettleveransen rätt ordentligt. När vi hämtade övriga biljetter som inköpts under fas II gick det nämligen inte att hämta fotbollsbiljetterna; de var ju inköpta under fas III ("velly diffellent"). Efter mailkorrespondens OCH ha blivit uppringd från biljettkontoret fick vi reda på att biljetterna kunde hämtas hos biljettförsäljningen utanför stadion innan matchen.

Korkat av mig att tro på detta, för så var det ju naturligtvis inte alls. När vi kom fram var detta kontor stängt och trots försök till hjälp från lokala volontärer så fanns det ingenstans att hämta ut våra biljetter. "Velly solly!" Hur som helst; efter att ha irrat runt utanför stadion en dryg timme lyckade vi köpa nya biljetter av en kille utanför. Den stora mängden poliser gjorde det dock rätt svårt att identifiera de som hade biljetter att sälja; de var rätt skraja för att åka fast förståeligt nog.

När vi irrade runt som bäst (och var som mest förbannade) lyckades jag bli intervjuad av TV4. Reportern var jätteglad att äntligen ha hittat några svenska fans, men jag kan inte tänka mig att inslaget någonsin sändes eftersom mina kommentarer inte direkt var så positiva i det läget...

Inga kommentarer: