lördag 16 augusti 2008

Friidrott


Världens snabbaste man - 9,69!


Spänd förväntan innan start


OS-elden brinner klart


Nisse var där...


... och det var Monika också


Långa köer vid säkerhetskontrollerna

Vi har precis kommit hem efter att ha sett en av OS höjdpunkter; friidrott med bla 100 meters finalen för herrar. Stämningen inne på arenan var verkligen fantastisk när det som avslutning på kvällen var dags för finalen. Ett otroligt lopp med världsrekord trots att Usain Bolt sprang avstannande i mål. Det känns lite som ett av de där ögonblicken där man stolt kan säga "jag var där"! Mäktigt.

Även utanför Fågelboet fanns det gott om svartabörsförsäljare av biljetter. Officiellt är ju "alla" biljetter till OS slutsålda, men som det klart framgår av olika TV-sändningar så innebär ju inte det att det därmed är fullsatt. De många tomma platserna har istället blivit en svår PR-förlust för kineserna, som ju varit oerhört stolta när de gått ut och proklamerat att allt blivit utsålt. Den försäljare vi stötte på ville ha 2 500 yuan (ca 2 250 sek) per biljett, men då det var många som sålde gick det säkert att pressa detta. Listpriset på biljetterna var mellan 800 - 200 yuan, beroende på läktarplats.

Innan 100-metersfinalen såg vi bla avslutningen på damernas sjukamp, och som svensk kände jag mig nästan lite sorgsen över att se detta utan Klüfts deltagande. Det känns ju inte som om särskilt mycket gått Sveriges väg hittills under detta mästerskap (spruckna baddräkter, förkylningar, "mutade" domare osv osv), och när det väl finns en gren där Sverige har en rejäl favorit; ja då väljer hon att hellre resa till OS och bli en "glad amatör" i tresteg. Hon får hemskans gärna täppa till truten på mig och ta medalj i längdhopp dock! Vi har lyckats fixa biljetter även till kvällen då finalen för damer går, så vi får hoppas att hon tar sig dit.

Inga kommentarer: