söndag 24 augusti 2008

Cykeltur


Affär för "utomjordingar" vid Ritan-parken


Runt Ritan-parken finns skyltar på kinesiska, engelska
och ryska

För andra dagen i rad så begav vi oss ut på en liten cykeltur. Beijing är verkligen en utmärkt stad att cykla i; platt och cykelbanor i princip överallt. När man väl lärt sig att hålla koll "överallt" omkring sig (funderar seriöst på att skaffa en cykelbackspegel), samt använda ringklockan flitigt (talar om att "här kommer jag") så går det riktigt bra. Att man sen blir fullständigt utstirrad iförd cykelhjälp behöver jag väl knappast nämna.

Igår begav vi oss österut, och hamnade rätt snabbt ute på landet bland höns, kineser och åsnor - allt i en enda blandning. Vi cyklade bara "på känn" utifrån väderstrecken, men lyckades på något sätt hamna på gatan som gick mot på Lido. Där åt vi lunch på Frank's Place, innan vi for hem igen. Enl. uppmätning på Goggle earth blev turen drygt 2 mil.

Dagens tur gick västerut mot centrum, och det blev en runda kring Ritan-parken. Inte lika långt som igår; rumpan var lite öm, men nog så trevligt.

Varför detta idoga cyklande då helt plötsligt? Jo, Nisse har äntligen lyckats få sin cykel fixad, och han har nu låtit byta ut det mesta på hojen. Den blev som ny till den facila priset av ca 1000 RMB - hade säkert kostat 4-5 ggr mer i Sverige. Nu gäller det bara att låsa fast den ordentligt så den inte försvinner.

Inga kommentarer: