måndag 25 augusti 2008

OS är över


Fågelboet


Simstadion i blått


... och i rosa


... och i blandade färger


Utanför Fågelboet


Drömmen är över nu

Här har hela Beijing gått och laddat i evigheter för dessa olympiska spel och nu är de redan över. Känns lite sorgligt, men samtidigt rätt skönt; tom sportnörden Monika har fått en överdos av sport den senaste tiden.

Hur upplevde vi spelen då? Själva arrangemangen har varit oerhört välordnade, det är väl bara biljettförsäljningen som inte var så lyckad. De åskådare som varit på arenorna har varit oerhört entusiastiska och det har varit en enorm upplevelse att få vara på plats.

Innan hade vi funderat på hur stökigt det skulle bli i stan med alla besökare. Av detta märkte vi dock ingenting; stan är helt enkelt så stor att den "sväljer" stora mängder folk utan att det riktigt märks. Alla "oönskade, störande, kinesiska element" hade ju myndigheterna rensat bort (på gott och ont...). Trafiken flöt på mycket bättre än vanligt tack vare varannan-dags körningen (se inlägg 20 juli). Det var heller inga som helst problem att få plats på restauranger, och det var tom lättare än vanligt att få tag på en taxi. Luften har även varit oerhört mycket bättre än vanligt. På det stora hela har det faktiskt varit bättre än vad det brukar. Undrar om det mesta återgår till det "normala" sen eller om Beijing-borna fått smak på lugnare trafik och friskare luft? Man kan ju alltid hoppas.

Inga kommentarer: