söndag 5 april 2009

Anita på besök


Anita o. Nisse på Himmelska Fridens torg

Syskonen Norén äter brunch


En bra start på dagen; hummer, rysk kaviar och blinier,
lax i olika varianter samt en liten vodka till

Anita gillade särskilt risotton


Några av efterrätterna

Dags för nytt ett besök från Sverige. Den här gången är det Nisses syster Anita som hälsar på oss under en dryg vecka. Det är verkligen rätt tid för att komma till Beijing - drygt 20 grader och strålande sol.

Den första dagen innehöll standardupplägget för resenärer från Europa; en promenad i parken, massage och middag på Vattenhjulet.

Dag två gick vi till den lokala frukt- och grönsaksmarknaden på förmiddagen. Kl. 12 avnjöt vi sen en lång och härlig brunch på St.Regis Hotell. Med champagne, rysk kaviar, hummer, ostron mm mm fanns det inte så mycket övrigt att önska i matväg. Lagom lulliga efter all mat och dryck promenerade vi sen bort till Himmelska Fridens torg. Eftersom denna helg är en långhelg här (ledigt på måndagen) var det extra mycket folk på besök runt torget. Vi hann även med ett besök på Stadplaneringsmuséet (det med en stor golvmodell av Beijing), samt en visit på blommarknaden innan vi for tillbaka hem för att pusta ut lite. Får väl se om vi orkar med några flera aktiviteter idag.

Inga kommentarer: