måndag 6 april 2009

En fullspäckad dag


En härligt klar dag på muren


Tuffing


Anita intar matlåda på muren


Äntligen fotmassage


Dagens elever i kockskolan


Mycke' hackande blir det med den lilla, lilla kniven till höger


Noréns lagar gröna bönor


Se så glada alla blev av den goda maten

Måndagen bjöd på ett fullspäckat schema minsann. Vi inledde dagen med att fara upp till den kinesiska muren. Vi genomförde sen vandringen vi tidigare gjort några gånger på den orestaurerade delen av muren, som kommer fram till Mutianyu. En skön vandring och även denna gång hade vi fantastiskt väder, med klarblå himmel och körbärsträden i full blom.

Efter denna ansträngning (obs ej ironi) var vi tvugna att gå på lite fotmassage när vi väl kom tillbaka till Bejing vid 16-snåret. Först ner med fötterna i en balja med örter i hett vatten (Anita anklagade dem för att vilja koka hennes fötter), medan massören tar hand om axlar, nacke mm. Efter det en härlig fotmassage.

Som avslutning denna hektiska dag blev det även ett besök hos kocken Chunyi i hutongerna. Där fick vi även sällskap av Roger och Margareta, samt deras respektive döttrar Ia och Teresia. Det var det andra besöket på en månad för oss och Roger, och den här gången fick vi laga "starka gröna bönor" samt en kycklingrätt. Blev mycket lyckat även denna gång, så nu kan Anita fara tillbaka till Örebro och testa sina nya kokkonster på resten av familjen

Vi var rätt trötta när vi väl kom i säng!

Inga kommentarer: