söndag 9 augusti 2009

Lat lördag


Gott öl med goda (?) korvar


Fläsklägg där inget går till spillo

Lördagen inleddes med lite shopping. Vi tog taxi till HongQiao (=Pearl Market) och i en byggnad i närheten kan man köpa diverse prylar utan prutande. Rätt skönt för den processen är bara jobbig och tar en massa tid annars. På inköpslistan stod skor. Nisse nöjde sig med två par, medan jag hittade tre; ovanligt med tanke på att han brukar vara bättre på att shoppa än jag. Total kostnad för alla var 900 yuan, prutat och klart.

På kvällen promenerade vi bort till Lufthansa center och ett besök på Paulaner Bräuhaus; ett äkta tyskt ölschapp. Med äkta tyska priser också får man tillägga, fast ibland får man kosta på sig lite. Vi satt utomhus och gästerna bestod till övervägande del av kineser. Mest populärt bland dem var att beställa enorma fläsklägg. Rätten placerades sedan mitt på bordet och man delade på maten, precis som annan mat här i landet. Allt åts upp; kött, fett och svål i en enda, härlig blandning och sköjdes ner med ställets egenbryggda öl. Huuvva!

Igår var det exakt ett år sedan OS invigdes här i stan. För att fira detta hade man hela dagen diverse evenemang på OS-stadion Fågelboet. Dagens höjdpunkt var fotbollsmatchen mellan Inter och Lazio. Vi hade tänkt gå på matchen, men då ju Zlatan precis lämnat Inter kändes det inte riktigt värt det dyra biljettpriset (860 yuan när vi kollade). Vi såg istället matchen på TV, Lazio vann med 2-1.

2 kommentarer:

Christine sa...

Ouisch... Förstår inte vad det är med tyskar och deras mat ;)

Monika sa...

Jag tror inte ens tyskarna äter upp lika mycket av själva rätten som kineserna gör ;)

Dessutom har de ju oerhört gott öl, och en wienerschitzel kan man ju alltid trycka i sig. Och sen står man sig några dagar...