måndag 19 oktober 2009

Helgen som gick

En vanlig helg ser ut ung. som följer:

Fredagkväll: Monika går iväg till gymmet och tränar step mellan 18 och 19. Nisse brukar anlända från jobbet runt 18:30 och häller upp fredagsgroggen ung. vid samma tid som jag kommer hem efter träningen. Vi brukar ofta beställa hämtmat på fredagar; ingen orkar varken laga mat eller gå ut och äta. Den här gången blev det indiskt, som är en av favoriterna.

Lördag: lata timmar framför datorn, Nisse strävar på med kinesiskan via Rosetta Stone, en mjukvara man kör på datorn. Frampå dagen någon slags aktivitet - igår promenerade vi till marknaden vid SanYanLi för att kolla om vi kunde hitta kantareller (jo det hittade vi) och några bra skaldjur till kvällen. Till vår glädje hittade vi humrar så vi köpte en för kokning enl. svenska recept. Priset var oerhört billigt, endast 78 RMB (ung lika i SEK) för en hummer. Varför den inte var dyrare förstod vi sen vi kokat den dock; den var rent ut sagt oerhört klen inuti och vi misstänker att det nog var en rätt utsvulten hummer de lyckat dra upp. Besvikelse, och vi fick i all hast ta fram lite kött ur frysen för att bli mätta. Kollade in en svensk film, Wallanders Cellisten, men storyn var så långsökt och fånig att vi inte ens iddes se klart den.

Söndag: golf med BGC. Den här gången på JingHua, så vi tog taxi dit istället för den gemensamma bussen från the Pavillion. Vädret var helt ok när vi började, soligt och klar luft. Efter några hål satte dock en virtabel storm igång att blåsa och höll sen i sig resten av dagen. När vi väl kom runt var vi helt stelfrusna och inte alls fokuserade på några golfresultat; det gällde bara att komma in i värmen. Vi orkade inte ens vänta på prisutdelningen utan tog istället taxi hem igen. Varsitt varmt bad och ett glas whisky blev det innan vi tinat upp. Biff till middag innan vi stensomnade vi 10-tiden. Man blir trött av så mycket luft på en gång!

2 kommentarer:

Christine sa...

Nä, dom nya Wallander-filmerna är inge bra.. Kolla däremot in dom 6 nya Johan Falk-filmerna!!
Super =)
Kramen ♥

Monika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.