tisdag 1 juni 2010

Hejdå Beijing!


Familjen Norén på väg mot nya äventyr

Vi väcks redan kl 5:05 av att Nisses telefon ringer. Han har tidigare bestämt tid med en chaufför som ska skjutsa oss till flygplatsen. Något har dock gått snett i kommunikationen (som skett på kinesiska) för istället för kl åtta har han uppfattat kl fem och ringer därför och undrar var vi är. Nåja, han blir strax varse att det är lite väl tidigt, men för vår del blir det lite svårt att somna om. Det blir mest att vi ligger och snurrar tills dess att klockan slutligen ringer vid sjutiden.

Vi hoppar över frukosten och beger oss ner till den trots allt rätt glade chauffören som ju väntat sedan klockan fem. Allt bagage stuvas in och vi lämnar för sista gången Beijing. Luften är rätt taskig och det duggar lite lätt. Väl framme vid flygplatsen får chauffören lite extra betalt för att han fått vänta och blir jätteglad. Vi checkar in alla prylar och slipper tom betala för den övervikt vi definitivt har med oss - tack Finnair! Sedan nästa steg i vår "flygritual" - vi äter en burgare på Burger King. Lite tidigt på morgonen kanske, men det passar rätt bra med den typen av mat just denna morgon - det var ju rätt mycket skumpa igår.

Vi går ombord och när flyget väl lyfter ser vi de välbekanta blå taken vi såg för första gången för tre år sen. Hejdå Beijing - it's been fun!!!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det har varit så roligt lära känna er under tiden. Vi springer nog på er igen i Sweden nån gång, om inte annat så hoppas vi att ni fortsätter blogga :)


/Lasse, Karin & Ebba

Monika sa...

Hej på er!
Bra att ni håller ställningarna borta i Park Avenue;) Hoppas att vi fortsätter hålla kontakten, och ja, jag tänkte blogga även framöver (även om jag ligger lite efter just nu...)
/ Monika