torsdag 3 juni 2010

Selektivt minne



Precis som dagen innan vaknar vi oerhört tidigt; runt fyratiden tycker kroppen att det är dags att stiga upp. Kämpar dock emot ett tag och ligger kvar ända till femsnåret, men sen går det inte längre.

From idag har vi bokat en hyrbil och tänkte ge oss ut och njuta av den friska naturen och det fina vädret. Bilen hämtas upp på förmiddagen, och vi far först ut till min far som varit en oerhört snäll och agerat "postiljon" åt oss under den tid vi varit borta. Han har sorterat posten, och sedan sänt över vissa brev till Beijing en gång per månad. Förutom vid ett tillfälle har det funkat perfekt, och den gången det misslyckades berodde det sannolikt på att samlingskuvertet gick sönder.

Efter detta dags för skogspromenad. Ska bli skönt med frisk luft, tystnad och grönska; något som inte direkt finns i överflöd i Beijing. Vi far ut till Eldgarnsö, ett naturreservat nordost om Färingsö i Ekerö kommun. Härligt! Vi börjar gå slingan runt ön, men inser snabbt att vi i våra drömmar om en skön skogspromenad i svenska skogar, inte tagit med en beståndsdel i beräkningen; nämligen myggen. Det är faktiskt förfärligt med mygg och efter halva rundan i hög fart runt ön ger vi upp och tar genvägen tillbaka till bilen. Pust, myggen fanns liksom inte med i våra minnen om en härlig, svensk skogspromenad.

Far till mera civiliserade (läs myggfria) nejder och njuter av solen ett tag innan det är dags att bege sig hem och inleda årets långsession framför TV:n. Dags för fotbolls-VM med andra ord. Tur att vi lämnat Beijing; de hade blivit rätt jobbigt i längden även för en sportnörd som mig att gå upp mitt i natten för att kolla in matcherna.

Inga kommentarer: