tisdag 8 januari 2008

Resrutten genom Kambodja


Barn vid Tonle Sap sjön, nära Siem Reap, Kambodja


Vietnamesisk båtbefolkning vid Tonle Sap


Baljpojke på djupt vatten långt från land


Hotell Raffles i Phnom Penh


På FCC (=Foreign Correspondents Club). Observera
den svenska flaggan till höger - mera lila än blå...


Munkar vid Mekongfloden


Kröningssalen i det kungliga palatset

Den 26:e december lämnade vi ett allt kallare Beijing för att fara till Kambodja. Vi hade två medresenärer; Nisses kollega Mats samt en kamrat som heter Jami. Vi anlände framåt kvällen till ett varmt och fuktigt Phnom Penh – skönt! Taxi till hotellet, och ett snabbt besök på rummet innan vi gick ner till baren för att inta vår ”fria drink”. Hotellbaren var ganska så tom, men på scenen stod Tom Jones… ja, inte den ”riktiga” förstås, men en mycket skicklig asiatiskt imitatör. Kul!

Dagen efter var det sovmorgon och en kort promenad på stan innan vi satte oss på bussen. Bussresan tog drygt fem timmar och tog oss till Siem Reap, som är staden som ligger precis nära tempelområdet Angkor (mer om det längre ner på sidan). Förutom att besöka templen hann vi även med en liten båtfärd på Tonle Sap, som är den största insjön i Sydostasien. Fyra nätter stannade vi i Siem Reap innan vi flög tillbaka till Phnom Penh på nyårsafton.

I Phnom Penh tillbringade vi två hela dagar. Vi bodde på Raffles Hotell och själva nyårsafton deltog vi i hotellets festligheter. Riktigt kul och bra fart på gästerna! Dagen efter var vi av någon anledning lite trötta, och istället för att följa den tänkta planen med diverse sevärdheter så tillbringade vi hela dagen vid poolen… Sista dagen blev istället en rätt komprimerad historia med besök på bl.a. Dödens fält, Nationalmuseum samt det Kungliga palatset.

Inga kommentarer: