söndag 27 januari 2008

Skridsko vid Miyun


Solig dag, fin is och nästan vindstilla.


Viss försiktighet vid spricka.


Genomskinlig is.


Nils på skridskor, Kinesiska muren kan urskiljas i bakgrunden (den går uppe på bergskammen)


Lokalbefolkningen håller på med lastning av is.


På väg till bilarna efter skridskoturen, majsodling på åkrarna.

Det har varit mycket kallt de senaste veckorna, kring -10 grader på nätterna. Vädret denna helg skulle bli några grader kallt och sol, så vi ville göra ett försök att åka långfärdsskridskor vid Miyun reservoarerna som ligger ca 8 mil nordöst om Beijing.

Vi fick en alldeles utmärkt dag med sol, näst intill vindstilla och några minusgrader. Isen var i det närmaste perfekt, blank kärnis ca 20 cm tjock. Det fanns en del sprickor och råkar men dessa kunde vi passera utan större bekymmer. Turen blev ca 14 kilometer, efter denna vet vi att det går att få riktigt bra skridskoåkning även i Kina. Mycket skönt att komma ut från stan och få lite frisk luft, helt klar så kommer det att bli fler utfärder till detta område.

Miyun är den största konstgjorda reservaren som förser Beijing med vatten, sjön är ca 2 mil lång med många vikar, området är totalt 188 kvadratkilometer. Det var inga andra än vi (Monika, Nils, Mats och Roger) som var ute på sjön, de få kineser som vi såg jobbade med att ta upp isflak från sjön. Vi vet inte vad de använder isen till men en gissning är nog att att det kan i samband med transport av fisk. Det låg många fiskodlingar på vägen upp till reservoaren.

Inga kommentarer: