söndag 6 januari 2008

Skidresa (Wanlong)


Skidbacken från hotellet


Kineserna åker rulltrappa, sedan nedfart i barnbacken.


Ingen trängsel i backen, inga liftköer.


Buss nr 2, denna funkade hela vägen hem.

Två dagar före julafton var det så dags att prova skidorna i Kina. Skidor, både slalom och längdskidor fick följa med i containern så det känns bar att åka med den egna utrustningen. Resan gick till Wanlong Ski Resort grabbresa med folk från jobbet och en del andra Svenskar, totalt var vi 10 st. Vi blev hämtade utanför jobbet och resan skulle ta ca 4.5 timmar, efter ca 2 timmars färd dog bussen. Vi vågade inte sitta kvar inne i bussen på den hårt trafikerade motorvägen, vi ställde oss vid sidan och inväntade en ny buss. Föraren sa att det skulle ta ca 30 minuter att få fram en ny buss, vi trodde inte mycket på detta utan började trösta oss med olika drycker. Förvåningen var stor när den nya bussen dök upp efter ca en halvtimma och färden kunde gå vidare.

Skidorten ligger en höjd av ca 2200 m och har en fallhöjd på ca 450 meter. Normalt finns det endast kanonsnö i backen. Eftersom det är mycket torr luft på vintern kring Beijing så funkar det bra med konstsnö, den är inte lika hård och isig som i Sverige. Skidåkningen var faktiskt över förväntan, backarna är bättre än i Sälen så att det funkar alldeles utmärkt att få lite åkning under en helg. Det får bli fler resor till denna backe.

Toppstugan var en liten timmrad alpstuga som sålde Nudlar och varm Choklad, det var gott att värma sig med choklad eftersom det var ganska blåsigt och ca -10 grader på toppen.

Inga kommentarer: