söndag 20 april 2008

Lite utrensning hemma


Högra filtret efter 6 månader i Beijing - urk!


Skoparad före utrensning

Hela veckan här har det varit strålande väder, med sol och dryga 25 grader. I helgen hade vi därför planer på att ta det lite lugnt på lördagen (dvs. en runda på gymmet, lite språkstudier och en lugn middag hemma) för att sedan bege oss ut till golfbanan på söndagen. Tyvärr sprack planerna, då det för första gången på jag minns inte hur länge faktiskt spöregnade när vi vaknade på söndag morgon. Så istället för att fara ut till golfbanan så fick det bli lite olika åtgärder hemma. Bl a så var det utrensning av skor (blir lätt att man köper nya utan att egentligen göra sig av med några som är gamla och utslitna) samt byte av filter i den luftrenare som vi har i vårt sovrum. Nu när de äntligen släckt ner kolkraftverken för vintern så var det lämpligt att byta filtret. Inte direkt någon munter syn när man öppnade luftrenaren och drog ut det gamla filtret.

En fördel med dagens regn är dock att det nu blivit betydligt svalare inne i vår lägenhet. Innan dess har vi senaste tiden haft ca. 26-28 grader inomhus vilket ju inte är särskilt behagligt, särskilt när man ska sova. Som så mycket annat här så sätter man nämligen inte på det centrala systemet för luftkonditionering då det blir varmt, utan istället så följer man slaviskt kalendern. Att det sedan varit mycket varmare än vad det brukar så här års spelar liksom ingen roll, det är ändå inte dags enligt plan att köra igång AC:n.

På kvällen blev det middag på en belgisk restaurant (Morel's), där vi åt musslor med pommes frites samt drack trappist-öl. Om det inte vore för de kinesiska servitörerna kunde man defintivt befinna sig i Bryssel eller något liknande.

Inga kommentarer: