måndag 27 april 2009

Tjejhelg i Shanghai


Anna, Ylva och Monika med farbror Mao


På shoppinggatan NanJing Road


Ibland måste man stärka sig lite


Från The Bund med Pudong i bakgrunden


Utsikt från Cloud 9 på 87:e våningen i Jin Mao Tower


Utsikt uppåt från 56:e våningen inne i Jin Mao Tower


Ylva poserar med sina sexiga kläder före fotmassagen
medan Anna avvaktar lite


Den otroligt fula maskoten för nästa
års världsutställning i Shanghai, Haibao

Nu blev det visst andra raka inlägget på temat "tjejaktiviteter" - sorry! Den gångna helgen flög jag nämligen till Shanghai och mötte upp Anna och Ylva som var på tjänsteresa i Changzhou, ca 1 1/2 timmes tågresa från Shanghai. För ett drygt år sedan passerade de förbi Beijing på väg dit, men den här gången träffades vi i Shanghai istället. Det blev en mycket trevlig helg, där vi mest irrade runt och kollade in stan, samt satt på uteserveringar och tittade på folk.

När Nisse och jag var där i höstas var vädret halvbra, men den här gången var det soligt och dryga 20 grader; perfekt väder för våra aktiviteter således. Vi for såklart upp i Jin Mao tower och "drack oss igenom" de två spektakulära barerna där. På Patio Bar på våning 56 i receptionen på Grand Hyatt Hotel får man nästan svindel genom att titta UPP till 88:e våningen. På baren Cloud 9 på den 87:e våningen får man sen en fantastisk vy över hela Shanghai. Den här gången med klar sikt - härligt!

Ett litet sammanträffande förresten; när Anna och Ylva var i Beijing förra året, råkade Nisse vara på tjänsteresa i Tokyo. När vi träffades denna helg så åkte Nisse återigen på tjänsteresa till...Tokyo förstås!

3 kommentarer:

Mia ♥ sa...

Vad är väl en bal på slottet ... jag menar en helg i Shanghai med gänget, när man kan vårrusta båt och rensa ogräs i rabatterna? Alldeles, alldeles underbart förstås - synd att TB inte har någon filial i Asien. Det hade varit fantastiskt trevligt med en liten tjänsteresa dit och få busa med er!

Monika sa...

Nästa år får vi köra Europa någonstans så att även du kan hänga på! Kanske Rom eller något i augusti?

Mia ♥ sa...

Mmmmm - Jaaaa, hur var det nu, har inte Ö-grens ett dotterbolag i tyskland?? Jawhol!