måndag 31 maj 2010

Sista dagen i Beijing


Hyresvärden och Julian kollar att allt är ok


Den sista påsen löjrom åt vi med sked

Den sista dagen i Beijing.... känns märkligt att denna tid nu är över. Tre år har gått så oerhört fort och nu är det mindre än ett dygn kvar.

Nisse tar en sista sväng till kontoret för en sista avskedslunch och delar ut presenter till några av kollegorna. Själva går jag till Yashow och kör en manikyr/pedikyr. Knappast något jag gjort regelbundet här, men lite kul som avslutning. Äter en glass på Cold Stone till lunch; mkt nyttigt!

Vid 5-tiden blir det den officiella överlämningen av lägenheten till hyresvärden. Allt går bra och hon är nöjd med det skick lägenheten är i. Vår ayi har städat och inväntar vår inkomst. Vi ger henne lite olika avskedsgåvor som hon verkar uppskatta. Synd att vi inte kunde ta med henne hem, men förhoppningsvis kan hon få ett nytt jobb hos en av Nisses kollegor.

På kvällen blir det avslutningsmiddag tillsammans med Fredrik, Birgitta och Roger. Vi inleder med en fördrink uppe hos F&B i Embassy House. Där har de en tjusig lägenhet uppe på 31 våningen, med en fantastisk vy över staden. I närheten ligger Dine & Wine, där vi äter en smaskig middag innan det är dags att säga hejdå.

När vi återvänt till hotellet delar vi som avslutning en flaska champagne. Verkar passande på något sätt att fira de tre åren med en flaska skumpa, för det har varit en rätt speciell tid i våra liv.

2 kommentarer:

Christine sa...

Ja, det är lite vemodigt att läsa.. Men vi får ju äntligen hem er!! =D

Monika sa...

Klart det blir kul att komma hem oxå!